Dr. Nikolaos Dimitriadis (magister poslovnih ved MBA, PhD)

Size: px
Start display at page:

Download "Dr. Nikolaos Dimitriadis (magister poslovnih ved MBA, PhD)"

Transcription

1 Dr. Nikolaos Dimitriadis (magister poslovnih ved MBA, PhD) Vsebina predavanja: Digitalna tehnologija in omrežno okolje sta prinesla nove prakse, možnosti in grožnje, ob katerih morajo podjetja poiskati ustrezne načine dela. Tehnologija je le del digitalnega delovnega mesta. Drugi del je temeljni premik v kulturi, kar je vsaj tako pomembno kot digitalne aplikacije, ki prav tako pomagajo pri preoblikovanju. Ta osrednji govor motivira voditelje, da bolje razumejo osnovne nevrološke procese v možganih, ki udeležencem prikazujejo, kako se lahko digitalna kultura zasnuje in uporabi za pospešitev ustvarjalnega, učinkovitega in produktivnega digitalnega delovnega mesta. Dr. Nikolaos Dimitriadis že več kot desetletje povezuje nevroznanost in znanost o vedenju s področjem trženja, komunikacij, vodenja in izobraževanja. Je avtor knjige Neuroscience for Leaders: A Brain Adaptive Leadership Approach, objavljene pri založbi Kogan Page Publishers, v Londonu, obenem je tudi predaval na konferenci TEDx na Univerzi v Strathclydu o pomembnosti komunikacije, ki temelji na delovanju možganov. Je strokovnjak za nevrotrženje, certifikat je pridobil prek agencije SalesBrain USA, hkrati pa je tudi nagrajeni komunikacijski strokovnjak (prejel je mednarodno nagrado SABER za odnose z javnostmi, ki jo podeljuje The Holmes Report, ter druge mednarodne in nacionalne nagrade). Predaval je na prvem seminarju za pridobitev certifikata strokovnjaka za nevrotrženje na hamburški medijski šoli, skupaj z vodilnimi svetovnimi strokovnjaki za nevrotrženje. Študenti magisterija poslovnih ved (MBA) na Univerzi v Sheffieldu, na šoli za poslovne vede v Združenem kraljestvu, so ga izbrali za najboljšega predavatelja programa. Prejel je tudi doktorat in magisterij Univerze v Sheffieldu. Dr. Dimitriadis je trenutno direktor razvoja na mednarodni fakulteti City College Univerze v Sheffieldu in regionalni direktor fakultete v Srbiji, Črni gori ter Bosni in Hercegovini. Pogosto predava v okviru programa 'Sheffield Executive MBA' v vzhodni in jugovzhodni Evropi. Kot svetovalec, trener in učitelj trženja je sodeloval s podjetji in ustanovami, kot so IKEA, IBM, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Holcim, Pierre Fabre, Coca-Cola Hellenic, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Opportunity Bank, Vojvođanska banka, Plaza Centers, Rauch, Teekanne, USAID, GIZ, Merrill Lynch, Veleposlaništvo Velike Britanije v regiji JVE, in z drugimi. Je mentor zagonskih podjetij pri ICT HUB v Beogradu, v Srbiji. Dr. Dimitriadis je strasten zagovornik možganom prijazne komunikacije, holističnih raziskav, stalnih inovacij blagovne znamke in korporativne kulture, ki temelji na rezultatih in je usmerjena v človeka.

2 Mag. Rok Koren Predstavnik divizije Procesna industrija in pogonska tehnika, Siemens d.o.o. Vsebina predavanja: Digitalizacija spreminja marsikaj, tudi produkte in procese in ne le poslovnih modelov. Digitalizacija se odvija že nekaj časa, pri tem so pomembne karakteristike digitalizacije, da ljudje, naprave in sistemi med seboj komunicirajo v realnem času in po celotni vrednostni verigi. Pomembna je povezljivost vseh sistemov, ki se znajo sporazumevati med seboj. Za te karakteristike pa so potrebne nove tehnologije. V digitalni dobi so podatki dostopni vedno in povsod ter se venomer dopolnjujejo. Kupci prek interneta in raziskav določenim ponudnikom posredujejo svoje želje ter povratne informacije kadar koli in od kjer koli želijo. Slednji so vedno v središču in če želi podjetje zadovoljiti njihove potrebe, potrebuje učinkovito proizvodnjo, distribucijo ali storitev. Na eni strani je potrebno čim prej ustreči kupčevim željam, na drugi pa tudi zagotoviti uporabnost in kvaliteto izdelka. V razvoju so nove platforme oz. ekosistemi, ki bodo lahko zadovoljili omenjene trende in potrebe na eni strani ter proizvajalce in upravljalce na drugi. Zajemanje podatkov na najnižjem nivoju senzorjev in aktuatorjev ter zbiranje le-teh v oblaku je samo del novih tehnologij. Uporaba umetne inteligence in analitskih orodij na zbranih podatkih ter posredovanje in uporaba izsledkov so tista dodana vrednost, ki jo nove platforme omogočajo. Razvoj novih aplikacij se odvija na področju oblikovanja produktov, planiranja in spremljanja proizvodnje, energetskega managementa, prediktivnega vzdrževanja, analiziranja in optimiranja delovanja sistemov. Vse to pa prinaša stalne izboljšave in napredek. Ena izmed najuspešnješih Siemensovih tovarn se nahaja v Ambegu v Nemčiji in je vzorčni primer vpeljave digitalizacije in industrije 4.0. Rok Koren je diplomiral in magistriral na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani na področju avtomatizacije, točneje robotike, ter nadaljeval izobraževanje na področju managementa. Večino svoje poslovne kariere je v stiku s procesno in diskretno industrijo, doma in v tujini ter je odgovoren za marketing in prodajo. V zadnjih nekaj letih je v Siemensu svoje aktivnosti razširil na področje digitalizacije in industrije 4.0.

3 Igor Zorko Podpredsednik Gospodarske Zbornice Slovenije, Predsednik Slovenske digitalne koalicije, Predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacijo, Direktor ZZI d.o.o. Vsebina predavanja: Digitalizacija kupcev spreminja trge in poslovne modele poslovanja. Prilagajanje okolju je zahteva vse hitrejšo odzivnost podjetij, avtomatizacijo ter graditev nove poslovne vrednosti produktov. Interna digitalizacija ni več dovolj je pa predpogoj za elektronsko povezovanje z okoljem, partnerji in kupci. Če hočemo naprej je nujno potrebna podpora standardom, e-identitet, elektronska hramba, povezave z okoljem, napravami in partnerji ter razpolaganje z velikimi podatki. Tega se zavedajo tudi zakonodajalci v EU in Sloveniji (eidas, GPDR,.) v okviru zagotavljanja enotnega varnega in odprtega evropskega trga. Igor Zorko je priznani poslovni strokovnjak in govornik na različnih dogodkih v zvezi z digitalno transformacijo, industrijo 4.0, digitalizacijo podjetij (earchiving, einvoicing, elektronska izmenjava podatkov - EDI,..) tako v smislu spodbujanja digitalnih sprememb kot tudi poklicnega predavatelja. Igor je že sedem let dejaven član Gospodarske zbornice Slovenije, promovira in zastopa slovenski IKT sektor, aktivno se prizadeva za digitalizacijo v Sloveniji, poslovno digitalizacijo in je pobudnik za nacionalno digitalno koalicijo digitalna.si. Je aktivni član v združenjih, kot so Slovenski nacionalni forum za eračun, v delovni skupini eslog, pobuda za prihodnost regije Zahodnega Balkana in drugi. V svoji 20 letni karieri v ZZI je pridobil veliko izkušenj na področju razvoja poslovnih rešitev, interoperabilnosti, e-poslovanja, digitalizacije in standardizacije e-poslovanja.

4 Julij Božič Izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v BTC d.d. Vsebina predavanja: Družba BTC ima zaradi vizionarskih in pogumnih potez v preteklosti ter jasne dolgoročne strategije odlične temelje za nadaljnji razvoj inovativnega okolja in digitalizacije, ki je že dodobra prisotna v vseh porah poslovanja. Naša Strategija razvoja do 2020, ki je zasnovana v smeri inovativnih rešitev in odprte družbe, je namreč usmerjena v sodelovanje tako z naprednimi, prodornimi podjetji kot s perspektivnimi start-upi. Vse to v želji po doseganju skupnih sinergijskih učinkov, boljših poslovnih rezultatov in konkurenčne prednosti. Osnova za uspešno sodelovanje sta pridobljeno zaupanje in ugled, ki ga družba BTC gradi in nadgrajuje z usmeritvijo v trajnostni razvoj, s hitrim uvajanjem digitalizacije v poslovne procese in s svojim modelom krepitve inovacijske kulture. V našem inovativnem mestu zato vpeljujemo koncept»živega laboratorija«oziroma t. i. BTC City Living Lab. Bogata in razvejana infrastruktura BTC Cityju Ljubljana namreč omogoča oblikovanje testnega okolja za najsodobnejše tehnologije na ključnih področjih pametnih mest (t. i.»smart Cities«). Tako se BTC poleg obstoječih ključnih stebrov poslovanja lahko pozicionira v novi vlogi t.i. Business Transformation Centra, kjer skupaj s partnerskimi podjetji ustvarja dodano vrednost v okviru strategije "odprte družbe". Preko ekosistema ABC pospeševalnika, ki od letošnjega leta posluje tudi v Münchnu in San Joseju, bomo lahko najboljše skupne rešitve lansirali svetu. Julija Božiča odlikujejo dolgoletne izkušnje in dosežki na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter dolgoletne izkušnje na področju trženja, prodaje in upravljanja. Ima diplomo iz področja ekonomije (Ekonomska fakulteta v Ljubljani). V Veliki Britaniji, Univerzi v Warwricku je nadaljeval in izpopolnjeval svoje znanje in prejel tudi naziv MBA. Julij se je leta 1999 pridružil IBM-u kot produktni vodja, nadaljeval z delom kot skrbnik ključnih strank in pozneje prevzel položaj vodje prodaje programske opreme. Od septembra 2013 do maja 2016 je bil vodja IBM-a za državi Slovenijo in Bosno. Maja 2016 je prevzel nov izziv kot izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v družbi BTC d.d., kjer je z novoustanovljeno poslovno enoto postal odgovoren za digitalno transformacijo in inoviranje osnovnih poslovnih segmentov družbe BTC d.d.. V svojem delu ostaja osredotočen na ideje, ki presegajo okvire in ustvarjajo uspešne poslovne modele. O sebi pravi, da vedno razmišlja izven okvirjev in na ta način tudi uspešno vodi svojo ekipo pri doseganju poslovnih ciljev. Njegov osebni moto je: "Če nikamor ne greš, nimaš zgodbe". Julij je član številnih poslovnih in gospodarskih interesnih skupin v Sloveniji, kot so AmCham Slovenija, Združenje Manager in ABC Pospeševalnik, kjer svoje izkušnje in znanje uporablja pri mentoriranju in vodenju mnogih mladih talentov - bodočih predstavnikov slovenskega gospodarskega okolja.

5 Andrej Janc Vodja podpore poslovnim, maloprodajnim ter logističnim procesom v slovenskem delu koncerna dm drogerie markt d.o.o. Vsebina predavanj: Kot v večini trgovskih podjetij so črtne kode tudi pri nas osnovni gradnik za učinkovito označevanje ter avtomatizacijo v preskrbovalni verigi. Poleg te osnovne funkcije smo črtno kodo uspešno implementirali še kar v nekaj primerih, kjer uporaba sicer ni povsem samoumevna, je pa prispevala k bistveni poenostavitvi ter pohitritvi določenega procesa. Podobno velja za RIP sporočila, kjer smo elektronsko sporočilo uporabili za samodejno kreiranje ter obdelavo druge potrebne listine. Andrej Janc je, kot vodja podpore poslovnim, maloprodajnim ter logističnim procesom v slovenskem delu koncerna dm, odgovoren za nemoteno delovanje informacijskega sistema družbe. Ima več kot 20 letne izkušnje na področju informacijske analize ter uporabe informacijske tehnologije za izboljšanje učinkovitosti delovanja preskrbovalne verige. V preteklosti je aktivno sodeloval pri odpiranju hčerinskih podjetij dm koncerna na Balkanu in bil odgovoren za informacijsko podporo procesom ter njihovo integracijo v koncernsko okolje. Trenutno je član mednarodne koncernske skupine za projektni management ter predavatelj in mentor na področju vodenja projektov v dm.

6 Jože Ban Direktor za poslovni razvoj v Panteon Group d.o.o. Vsebina predavanja: Digitalizacija spreminja vsa področja poslovanja, s tem pa posredno in neposredno vpliva na vsakodnevno življenje slehernega posameznika. Kljub tehnološkim spremembam in alternativnim oblikam plačil, se obseg gotovine, ki je v obtoku celo povečuje. Nekatere raziskave celo navajajo, da je v Evropi še vedno preko 60% vseh plačil v gotovini. Z učinkovitim sodelovanjem vseh deležnikov: bank, prevoznikov gotovine, zavarovalnic, ponudnikov opreme in informacijskih storitev je mogoče digitalizacijo gotovinskega poslovanja omogočiti različnim komitentom bank neglede na njihovo področje poslovanja. Pomembno mesto pri digitalizaciji gotovinskega poslovanja vedno bolj zavzemajo pametni sefi, ki pomembno vplivajo na celoten proces gotovinskega poslovanja tudi z vidika optimiziranja stroškov, zmanjševanja tveganj ob hkratnem zagotavljanja najvišjega možnega nivoja revizijske sledljivosti. Mag. Jože Ban je direktor za poslovni razvoj v družbi Panteon Group d.o.o., enem od vodilnih ponudnikov storitev na področju elektronskega poslovanja v CEE regiji. Zaradi svojih interdisciplinarnih znanj in mednarodnih izkušenj na področju vodenja, trženja, poslovnega razvoja, timskega dela in upravljanja zahtevnih projektov je pomagal pri uspešni preobrazbi in optimizaciji poslovanja podjetjem iz različnih branž. Aktivno se vključuje tudi v izobraževalni proces kot vabljen predavatelj na seminarjih, konferencah in univerzah. Je avtor več strokovnih člankov, predvsem s področja učinkovitosti in nagrajevanje rezultatov projektnega dela. Več kot 25 let je aktiven v različnih strokovnih združenjih in humanitarnih organizacijah.

7 Sebastjan Štucl Delivery Manager v IBM Slovenija Vsebina predavanj: Predavanje bo vsebovalo opis B2B Blockchain tehnologije in nekaj primerov iz prakse z uporabo Blockchain tehnologije HyperLedger Fabric. Sebastjan Štucl is a Experienced Delivery Lead with a demonstrated history of working in the information technology and services industry (specialized in security, networking, managed, blockchain, cloud, systems, application and other services).

8 Simon Steinman Vodja plačilnih storitev v MBILLS d.o.o. Vsebina predavanja: Digitalizacija se počasi dotika vseh trenutkov našega življenja, med drugim tudi tega, kako plačujemo za stvari. V predstavitvi bo na voljo kratek pregled trendov digitalizacije plačevanja v svetu, med drugim tudi prikaz nekaterih zanimivejših rešitev, ki jih je npr. ponudil Alipay ali nekaterih rešitev, ki jih omogoča biometrija. Spremembe bodo imele vedno več vpliva na okolje v katerem delujemo, zato bo na voljo tudi nekaj praktičnih namigov za uspešnejšo prilagoditev na le-te. Simon Steinman opravlja vlogo vodje plačilnih storitev v podjetju MBILLS, ki je kot prvi fintech startup s strani Banke Slovenije prejel dovoljenje za izdajo elektronskega denarja in opravljanje plačilnih storitev. Podjetje je na slovenskem trgu ponudilo inovativno platformo za mobilno plačevanje Hal mbills.

HANA kot pospeševalec poslovne rasti. Miha Blokar, Igor Kavčič Brdo,

HANA kot pospeševalec poslovne rasti. Miha Blokar, Igor Kavčič Brdo, HANA kot pospeševalec poslovne rasti Miha Blokar, Igor Kavčič Brdo, 11.06.2014 Kaj je HANA? pomlad 2010 Bol na Braču, apartma za 4 osebe poletje 2014 2014 SAP AG or an SAP affiliate company. All rights

More information

PETROL d.d., Ljubljana KARIERNI SEJEM 2017

PETROL d.d., Ljubljana KARIERNI SEJEM 2017 PETROL d.d., Ljubljana KARIERNI SEJEM 2017 VIZIJA 2020 Postati vodilni regijski igralec na področju energetike ter eden najpomembnejših ponudnikov pametnih rešitev za dom, mobilnost in poslovanje. Za uresničevanje

More information

Novi standard za neprekinjeno poslovanje ISO Vanja Gleščič. Palsit d.o.o.

Novi standard za neprekinjeno poslovanje ISO Vanja Gleščič. Palsit d.o.o. Novi standard za neprekinjeno poslovanje ISO 22301 Vanja Gleščič. Palsit d.o.o. Podjetje Palsit Izobraževanje: konference, seminarji, elektronsko izobraževanje Svetovanje: varnostne politike, sistem vodenja

More information

Kontroling procesov ali procesi v kontrolingu Dragica Erčulj CRMT d.o.o. Ljubljana

Kontroling procesov ali procesi v kontrolingu Dragica Erčulj CRMT d.o.o. Ljubljana Dragica Erčulj CRMT d.o.o. Ljubljana Kontroling procesov ali procesi v kontrolingu 1 - Build, Run, Improve, Invent, Educate Business Strategic, Operational Controlling Retention, Churn Revenue Assurance

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO. Gašper Kepic

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO. Gašper Kepic UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO Gašper Kepic UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UVEDBA CELOVITEGA POSLOVNO INFORMACIJSKEGA SISTEMA V MEDNARODNO OKOLJE

More information

SAMOOCENA ZRELOSTI PODJETJA ZA DIGITALNO PREOBRAZBO NA PRIMERU ZAVAROVALNICE VZAJEMNA

SAMOOCENA ZRELOSTI PODJETJA ZA DIGITALNO PREOBRAZBO NA PRIMERU ZAVAROVALNICE VZAJEMNA UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO SAMOOCENA ZRELOSTI PODJETJA ZA DIGITALNO PREOBRAZBO NA PRIMERU ZAVAROVALNICE VZAJEMNA Kranj, junij 2016 SLAVKO MISLEJ IZJAVA O AVTORSTVU Spodaj

More information

SRIP PMiS - Pametna mesta in skupnosti 1

SRIP PMiS - Pametna mesta in skupnosti 1 SRIP PMiS - Pametna mesta in skupnosti 1 SRIP PAMETNA MESTA IN SKUPNOSTI AKCIJSKI NAČRT PODROČNE VERTIKALE KAKOVOST URBANEGA BIVANJA JUNIJ 2017 SRIP PMiS - Pametna mesta in skupnosti 2 1 Cilji in kazalniki

More information

STATISTIČNO RAZISKOVANJE O UPORABI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE V PODJETJIH

STATISTIČNO RAZISKOVANJE O UPORABI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE V PODJETJIH STATISTIČNO RAZISKOVANJE O UPORABI INFORMACIJSKO- KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE V PODJETJIH Gregor Zupan Statistični urad Republike Slovenije, Vožarski pot 12, SI-1000 Ljubljana gregor.zupan@gov.si Povzetek

More information

START-UP MENTORJI INOVATIVNIH ZAGONSKIH PODJETIJ

START-UP MENTORJI INOVATIVNIH ZAGONSKIH PODJETIJ START-UP MENTORJI INOVATIVNIH ZAGONSKIH PODJETIJ Seznam in opis mentorjev, ki so do 22.6.2017 oddali vlogo na javni poziv objavljen na spletni strain startup.si, ter bili potrjeni s strani Slovenskega

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POVEZAVA CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE S SISTEMOM ELEKTRONSKEGA PLAČILNEGA PROMETA V SLOVENIJI

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POVEZAVA CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE S SISTEMOM ELEKTRONSKEGA PLAČILNEGA PROMETA V SLOVENIJI UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POVEZAVA CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE S SISTEMOM ELEKTRONSKEGA PLAČILNEGA PROMETA V SLOVENIJI Ljubljana, december 2005 MOJCA MIKLAVČIČ IZJAVA Študentka

More information

bridnega oblaka, ki bo namenjen več kot 160 tisoč končnim

bridnega oblaka, ki bo namenjen več kot 160 tisoč končnim oglasna priloga Pavle Jazbec, direktor prodaje v podjetju UnistarPRO: S prehodom na cenejši in prilagodljivejši IT iz oblaka bi oddelek IT pridobil prepotrebne vire, ki bi jih lahko namenil razvoju novih

More information

DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKO DELO. Teo Pirc

DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKO DELO. Teo Pirc DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKO DELO Teo Pirc Maribor, 2013 DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR IKT V HOTELIRSTVU - PRENOVA INFORMACIJSKE

More information

SRIP PAMETNA MESTA IN SKUPNOSTI HORIZONTALNA IKT MREŽA AKCIJSKI NAČRT

SRIP PAMETNA MESTA IN SKUPNOSTI HORIZONTALNA IKT MREŽA AKCIJSKI NAČRT SRIP PAMETNA MESTA IN SKUPNOSTI HORIZONTALNA IKT MREŽA AKCIJSKI NAČRT April 2017 1 Vsebina 1 UVOD... 5 1.1 Umestitev v globalne trende, verige in trge... 5 1.2 Opredelitev prihajajočih tehnologij... 6

More information

Ocena zrelostne stopnje obvladovanja informatike v javnem zavodu

Ocena zrelostne stopnje obvladovanja informatike v javnem zavodu Univerza v Ljubljani Fakulteta za računalništvo in informatiko Sladana Simeunović Ocena zrelostne stopnje obvladovanja informatike v javnem zavodu DIPLOMSKO DELO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJSKI PROGRAM

More information

PROCESNA PRENOVA IN INFORMATIZACIJA POSLOVANJA

PROCESNA PRENOVA IN INFORMATIZACIJA POSLOVANJA UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO PROCESNA PRENOVA IN INFORMATIZACIJA POSLOVANJA Študent: Rajko Jančič Številka indeksa: 81581915 Program: Univerzitetni Način študija:

More information

UVEDBA CELOVITEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP R/3 V SKUPINI ISTRABENZ

UVEDBA CELOVITEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP R/3 V SKUPINI ISTRABENZ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVEDBA CELOVITEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP R/3 V SKUPINI ISTRABENZ Ljubljana, april 2003 MIHA JERINA IZJAVA Študent Miha Jerina izjavljam, da

More information

Predstavitev ključnih kadrov: INFORMATIKA

Predstavitev ključnih kadrov: INFORMATIKA Predstavitev ključnih kadrov: INFORMATIKA KRAGELJ & KRAGELJ, kadrovski in karierni center t: 01 430 17 87 m: 041 719 475 kragelj.kragelj@kadrovanje.com www.kadrovanje.com Copyright: Kragelj & Kragelj,

More information

UPORABA IN VPLIV SODOBNIH INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ (IKT) MED PARTNERJI V LOGISTIČNI VERIGI

UPORABA IN VPLIV SODOBNIH INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ (IKT) MED PARTNERJI V LOGISTIČNI VERIGI UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UPORABA IN VPLIV SODOBNIH INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ (IKT) MED PARTNERJI V LOGISTIČNI VERIGI Kandidatka: Tanja Krstić Študentka

More information

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO. Laure Mateja

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO. Laure Mateja UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO Laure Mateja Maribor, marec 2007 UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POSLOVNO INFORMACIJSKI SISTEM PANTHEON TM

More information

Primerjalna analiza ERP sistemov Microsoft Dynamics NAV in SAP-a. Comparative Analysis between the ERP Systems Microsoft Dynamics NAV and SAP

Primerjalna analiza ERP sistemov Microsoft Dynamics NAV in SAP-a. Comparative Analysis between the ERP Systems Microsoft Dynamics NAV and SAP UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA Primerjalna analiza ERP sistemov Microsoft Dynamics NAV in SAP-a Comparative Analysis between the ERP Systems Microsoft

More information

SODOBNE TEHNOLOGIJE ZA GRADNJO POSLOVNIH PROGRAMSKIH REŠITEV

SODOBNE TEHNOLOGIJE ZA GRADNJO POSLOVNIH PROGRAMSKIH REŠITEV UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO SODOBNE TEHNOLOGIJE ZA GRADNJO POSLOVNIH PROGRAMSKIH REŠITEV Ljubljana, maj 2016 TEO VECCHIET IZJAVA O AVTORSTVU Spodaj podpisani Teo Vecchiet,

More information

ZNIŽEVANJE STROŠKOV KOT POSLEDICA INFORMATIZACIJE LOGISTIČNIH PROCESOV PRIMER PODJETJA ETOL

ZNIŽEVANJE STROŠKOV KOT POSLEDICA INFORMATIZACIJE LOGISTIČNIH PROCESOV PRIMER PODJETJA ETOL UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO ZNIŽEVANJE STROŠKOV KOT POSLEDICA INFORMATIZACIJE LOGISTIČNIH PROCESOV PRIMER PODJETJA ETOL LJUBLJANA, SEPTEMBER 2003 SONJA KLOPČIČ Izjava Študentka

More information

Centralni historian kot temelj obvladovanja procesov v sistemih daljinske energetike

Centralni historian kot temelj obvladovanja procesov v sistemih daljinske energetike Centralni historian kot temelj obvladovanja procesov v sistemih daljinske energetike mag. Milan Dobrić, dr. Aljaž Stare, dr. Saša Sokolić; Metronik d.o.o. Mojmir Debeljak; JP Energetika Ljubljana Vsebina

More information

MODEL UVAJANJA SAP/R3 V PODJETJE TERMO D.D.

MODEL UVAJANJA SAP/R3 V PODJETJE TERMO D.D. UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Smer: Organizacija dela MODEL UVAJANJA SAP/R3 V PODJETJE TERMO D.D. Mentor: red. prof. dr. Vladislav Rajkovič Kandidat: Igor Jelenc Kranj, april 2007

More information

Predstavitev Iniciative Start:up Slovenija

Predstavitev Iniciative Start:up Slovenija Predstavitev Iniciative Start:up Slovenija Iniciativa Start:up Slovenija, pod vodstvom Tovarne podjemov iz Maribora in Tehnološkega parka Ljubljana, izvaja nacionalne programe spodbujanja podjetništva

More information

IMPLEMENTACIJA SAP SISTEMA V PODJETJU X

IMPLEMENTACIJA SAP SISTEMA V PODJETJU X UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO IMPLEMENTACIJA SAP SISTEMA V PODJETJU X Ljubljana, november 2009 JASMINA CEJAN IZJAVA Študentka Jasmina Cejan izjavljam, da sem avtorica tega diplomskega

More information

MODEL EFQM V POSLOVNI PRAKSI MARIBORSKE LIVARNE MARIBOR

MODEL EFQM V POSLOVNI PRAKSI MARIBORSKE LIVARNE MARIBOR DIPLOMSKO DELO MODEL EFQM V POSLOVNI PRAKSI MARIBORSKE LIVARNE MARIBOR EFQM EXCELLENCE MODEL IN BUSINESS PRACTICE OF MARIBORSKA LIVARNA MARIBOR Kandidatka: Mojca Bedenik Naslov: Lovska ulica 5, 2204 Miklavž

More information

Poraba za IKT lani za slaba dva odstotka manjša OGLASNA PRILOGA

Poraba za IKT lani za slaba dva odstotka manjša OGLASNA PRILOGA »Razvijali smo kompetence, ki lahko povečajo konkurenčno prednost,«je povedala Živa Gorup Reichmann, vsebinska vodja Kompetenčnega centra za uvajanje najboljših praks v razvojne procese na področju informacijskih

More information

Poslovni informacijski sistem

Poslovni informacijski sistem Fakulteta za organizacijske vede Univerza v Mariboru Dr. Jože Gricar, redni profesor Poslovni informacijski sistem Študijsko gradivo Pomen podatkov in informacij za management Informacijska tehnologija

More information

SKLEP EVROPSKE CENTRALNE BANKE (EU) 2017/2081 z dne 10. oktobra 2017 o spremembi Sklepa ECB/2007/7 o pogojih za sistem TARGET2-ECB (ECB/2017/30)

SKLEP EVROPSKE CENTRALNE BANKE (EU) 2017/2081 z dne 10. oktobra 2017 o spremembi Sklepa ECB/2007/7 o pogojih za sistem TARGET2-ECB (ECB/2017/30) 14.11.2017 L 295/89 SKLEP EVROPSKE CENTRALNE BANKE (EU) 2017/2081 z dne 10. oktobra 2017 o spremembi Sklepa ECB/2007/7 o pogojih za sistem TARGET2-ECB (ECB/2017/30) IZVRŠILNI ODBOR EVROPSKE CENTRALNE BANKE

More information

Microsoft je na svojo stojnico povabil tudi slovenske partnerje

Microsoft je na svojo stojnico povabil tudi slovenske partnerje fi_046_21_niit 07.03.2005 16:03 Page 1 PONEDELJEK, 14. FEBRUAR 2005 ŠT. 30 PRILOGA NS TOREK, 8. 3. 2005 ŠT. 46 oglasna priloga www.finance-on.net telefon: (01) 30 91 590 e-pošta: oglasi@finance-on.net

More information

MAGISTRSKO DELO UPRAVLJANJE INFORMATIKE

MAGISTRSKO DELO UPRAVLJANJE INFORMATIKE UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UPRAVLJANJE INFORMATIKE Ljubljana, januar 2009 Aleš Levstek IZJAVA Študent Aleš Levstek izjavljam, da sem avtor tega magistrskega dela, ki sem ga

More information

Znanje šteje, ne velikost

Znanje šteje, ne velikost fi_070_21_iktns 4/10/06 16:37 Page 1 PONEDELJEK, 9. JANUAR 2006 ŠT. 5 PRILOGA NS TOREK, 11. 4. 2006 ŠT. 70 o g l a s n a p r i l o g a www.finance-on.net telefon: (01) 30 91 590 e-pošta: oglasi@finance-on.net

More information

Upravljanje ustvarjalnosti in inovacij v malih in srednje velikih podjetjih

Upravljanje ustvarjalnosti in inovacij v malih in srednje velikih podjetjih Območna zbornica za severno Primorsko E.I.N.E. Upravljanje ustvarjalnosti in inovacij v malih in srednje velikih podjetjih REALIZARANO OD REGIONAL DEVELOPMENT AGENCY OF NORTHERN PRIMORSKA LTD. NOVA GORICA

More information

FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE V NOVEM MESTU ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DRUGE STOPNJE FRANCI POPIT

FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE V NOVEM MESTU ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DRUGE STOPNJE FRANCI POPIT FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE V NOVEM MESTU MAGISTRSKA NALOGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DRUGE STOPNJE Franci Popit Digitalno podpisal Franci Popit DN: c=si, o=state-institutions, ou=sigen-ca, ou=individuals,

More information

3nasveti POPELJITE VAŠE PODJETJE NA NOVO RAVEN

3nasveti POPELJITE VAŠE PODJETJE NA NOVO RAVEN tematska priloga mediaplanet marec 22 naše poslanstvo je ustvarjati visokokakovostne vsebine za bralce ter jim predstaviti rešitve, katere ponujajo naši oglaševalci. crm Nadzorujte svoje stranke in povečajte

More information

ELEKTRONSKO RAČUNOVODSTVO

ELEKTRONSKO RAČUNOVODSTVO UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA D I P L O M S K O D E L O ELEKTRONSKO RAČUNOVODSTVO Ljubljana, marec 2007 VESNA BORŠTNIK IZJAVA Študent/ka Vesna Borštnik izjavljam, da sem avtor/ica tega diplomskega

More information

PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV Z METODO TQM

PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV Z METODO TQM UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV Z METODO TQM Študent: Krebs Izidor Naslov: Pod gradom 34, Radlje ob Dravi Štev. indeksa: 81611735 Način

More information

Poslovanje brez papirja

Poslovanje brez papirja Poslovanje brez papirja dejan šraml Podiplomski študent Univerze na Primorskem, Slovenija Informatizacija procesov z multimedijsko naravnanostjo zaznamuje in spreminja vsakdanje življenje. V informacijski

More information

UVEDBA SISTEMA CRM V PODJETJE AGENCIJA MORI d.o.o.

UVEDBA SISTEMA CRM V PODJETJE AGENCIJA MORI d.o.o. UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVEDBA SISTEMA CRM V PODJETJE AGENCIJA MORI d.o.o. Kandidatka: Sonja Brezovnik Študentka rednega študija Program: univerzitetni Številka

More information

UVAJANJE SPLETNEGA BANČNIŠTVA IN NJEGOV SPREJEM S STRANI KOMITENTOV

UVAJANJE SPLETNEGA BANČNIŠTVA IN NJEGOV SPREJEM S STRANI KOMITENTOV REPUBLIKA SLOVENIJA UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo UVAJANJE SPLETNEGA BANČNIŠTVA IN NJEGOV SPREJEM S STRANI KOMITENTOV Študent: Aleš Bezjak, dipl.ekon., rojen leta, 1981

More information

INFORMATOR IKT. Kljub krizi je nekaj dobrih novic za IT 36 IKTINFORMATOR. Marko Derča, A.T. Kearney:»IT zavira rast podjetij.

INFORMATOR IKT. Kljub krizi je nekaj dobrih novic za IT 36 IKTINFORMATOR. Marko Derča, A.T. Kearney:»IT zavira rast podjetij. FINANCE, torek, 9. decembra 2008, št. 237 Marko Derča, A.T. Kearney:»IT zavira rast podjetij.«34 OGLASNA PRILOGA IKTINFORMATOR Kljub krizi je nekaj dobrih novic za IT 36 Oglasna priloga Financ 13. JANUAR

More information

URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV USPEŠNOSTI POSLOVANJA UVAJANJE IN NADGRADNJA SISTEMA V PODJETJU VALKARTON

URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV USPEŠNOSTI POSLOVANJA UVAJANJE IN NADGRADNJA SISTEMA V PODJETJU VALKARTON UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV USPEŠNOSTI POSLOVANJA UVAJANJE IN NADGRADNJA SISTEMA V PODJETJU VALKARTON Ljubljana, april 2006 Mojca Bizjak IZJAVA

More information

Implementacija principov ameriške vojske v poslovni svet. Tomaž Gorjup Studio Moderna

Implementacija principov ameriške vojske v poslovni svet. Tomaž Gorjup Studio Moderna Implementacija principov ameriške vojske v poslovni svet Tomaž Gorjup Studio Moderna Otočec, 26.3.2009 Agenda Predstavitev SM Group IT v SM Group Kaj ima Ameriška vojska z našim poslovnim modelom? IT podpora

More information

POSLOVNI MODELI NAJVEČJIH SLOVENSKIH SPLETNIH MEST

POSLOVNI MODELI NAJVEČJIH SLOVENSKIH SPLETNIH MEST UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA D I P L O M S K O D E L O POSLOVNI MODELI NAJVEČJIH SLOVENSKIH SPLETNIH MEST Ljubljana, november 2007 SIMON KRATNAR IZJAVA: Študent Simon Kratnar izjavljam, da

More information

Uvajanje rešitve Pantheon v podjetje Roto Implementation of Pantheon into Roto company

Uvajanje rešitve Pantheon v podjetje Roto Implementation of Pantheon into Roto company UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR Uvajanje rešitve Pantheon v podjetje Roto Implementation of Pantheon into Roto company (diplomski seminar) Kandidat: Miha Pavlinjek Študent rednega

More information

Ključne besede: e-poslovanje, celovit informacijski sistem, računalniški program, proces oskrbovanja, proces prodajanja

Ključne besede: e-poslovanje, celovit informacijski sistem, računalniški program, proces oskrbovanja, proces prodajanja Uvajanje računalniških programov SAP in Microsoft Business Solutions - Navision v izobraževalni proces Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru: Proces oskrbovanja in prodajanja Kristina Bogataj,

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO STRATEŠKI NAČRT RAZVOJA INFORMATIKE V TRGOVSKEM PODJETJU Ljubljana, december 2006 PRIMOŽ VREČEK 1 IZJAVA Študent Primož Vreček izjavljam, da sem

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO STANDARDI ISO IN PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV NA PRIMERU MALEGA PODJETJA

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO STANDARDI ISO IN PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV NA PRIMERU MALEGA PODJETJA UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO STANDARDI ISO IN PRENOVA POSLOVNIH PROCESOV NA PRIMERU MALEGA PODJETJA Ljubljana, oktober 2008 ŽIGA SLAVIČEK IZJAVA Študent Žiga Slaviček izjavljam,

More information

Predstavitev podpornih aktivnosti Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) Na Institutu Jožef Stefan (IJS)

Predstavitev podpornih aktivnosti Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) Na Institutu Jožef Stefan (IJS) Predstavitev podpornih aktivnosti Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) Na Institutu Jožef Stefan (IJS) dr. Levin Pal, vodja skupine Zaščita in marketing Intelektualne Lastnine Urban Šegedin, Zaščita

More information

MAGISTRSKA NALOGA. VRENKO Gojko MAGISTRSKA NALOGA Gojko Vrenko. Celje, 2013

MAGISTRSKA NALOGA. VRENKO Gojko MAGISTRSKA NALOGA Gojko Vrenko. Celje, 2013 VRENKO Gojko MAGISTRSKA NALOGA 2013 A MAGISTRSKA NALOGA Gojko Vrenko Celje, 2013 MEDNARODNA FAKULTETA ZA DRUŽBENE IN POSLOVNE ŠTUDIJE Magistrski študijski program 2. stopnje Management znanja Magistrska

More information

DIPLOMSKO DELO VPLIV PROJEKTNE SKUPINE NA UVEDBO ERP PROJEKTA

DIPLOMSKO DELO VPLIV PROJEKTNE SKUPINE NA UVEDBO ERP PROJEKTA UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO VPLIV PROJEKTNE SKUPINE NA UVEDBO ERP PROJEKTA Študent: Boris Čelan Naslov: Ulica bratov Berglez 34, 2331 Pragersko Številka indeksa:

More information

Prioritete in fazna uvedba. Brezpapirno poslovanje in digitalizacija postopkov sta velik

Prioritete in fazna uvedba. Brezpapirno poslovanje in digitalizacija postopkov sta velik oglasna priloga 10 IKT-informator nasvetov, kako se dokumentnega s Šele dobra priprava na uvedbo lahko odkrije prave potenciale in vrednost dokumentnega sistema ter pripomore k lažjemu sprejemanju med

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO OBLIKOVANJE KONTROLINGA ZA OBVLADOVANJE HČERINSKIH DRUŽB V TUJINI NA PRIMERU DRUŽBE»TRIMO INŽENJERING«Ljubljana, februar 2008 MARJETKA REMAR IZJAVA

More information

Poslovanje z eračuni v Sloveniji

Poslovanje z eračuni v Sloveniji Poslovanje z eračuni v Sloveniji KOLOFON Poslovanje z eračuni v Sloveniji AVTORJI BESEDIL Rok Bojanc, ZZI d.o.o. Dušan Zupančič, Gospodarska zbornica Slovenije Aleksandra Miklavčič, Uprava Republike Slovenije

More information

PRIMERJALNA ANALIZA INSTITUCIONALNE PODPORE NIZOZEMSKE IN SLOVENIJE PRI VKLJUČEVANJU MSP NA TUJI TRG

PRIMERJALNA ANALIZA INSTITUCIONALNE PODPORE NIZOZEMSKE IN SLOVENIJE PRI VKLJUČEVANJU MSP NA TUJI TRG UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO PRIMERJALNA ANALIZA INSTITUCIONALNE PODPORE NIZOZEMSKE IN SLOVENIJE PRI VKLJUČEVANJU MSP NA TUJI TRG Študentka: Barbara Špiler Študentka:Vanja

More information

POSLOVNI PORTALI ZNANJA IN NJIHOVA PODPORA MANAGEMENTU ZNANJA

POSLOVNI PORTALI ZNANJA IN NJIHOVA PODPORA MANAGEMENTU ZNANJA UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POSLOVNI PORTALI ZNANJA IN NJIHOVA PODPORA MANAGEMENTU ZNANJA Ljubljana, december 2007 URŠKA HRASTAR IZJAVA Študentka Urška Hrastar izjavljam, da

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVAJANJE ERP REŠITEV IN KRITIČNI DEJAVNIKI USPEHA

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVAJANJE ERP REŠITEV IN KRITIČNI DEJAVNIKI USPEHA UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVAJANJE ERP REŠITEV IN KRITIČNI DEJAVNIKI USPEHA Ljubljana, julij 2005 MATEVŽ MAZIJ IZJAVA Študent izjavljam, da sem avtor tega diplomskega dela,

More information

GLOBALIZACIJA IN ELEKTRONSKO POSLOVANJE

GLOBALIZACIJA IN ELEKTRONSKO POSLOVANJE UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE NATAŠA JUG GLOBALIZACIJA IN ELEKTRONSKO POSLOVANJE diplomsko delo Ljubljana, 2005 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE NATAŠA JUG Mentor: doc.

More information

Uvedba IT procesov podpore uporabnikom na podlagi ITIL priporočil

Uvedba IT procesov podpore uporabnikom na podlagi ITIL priporočil Univerza v Ljubljani Fakulteta za računalništvo in informatiko Dalibor Cvijetinović Uvedba IT procesov podpore uporabnikom na podlagi ITIL priporočil DIPLOMSKO DELO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJSKI PROGRAM

More information

ALOKACIJA ČLOVEŠKIH VIROV V PROCESU RAZVOJA PROIZVODA GLEDE NA POSLOVNO STRATEGIJO

ALOKACIJA ČLOVEŠKIH VIROV V PROCESU RAZVOJA PROIZVODA GLEDE NA POSLOVNO STRATEGIJO UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Doktorska disertacija ALOKACIJA ČLOVEŠKIH VIROV V PROCESU RAZVOJA PROIZVODA GLEDE NA POSLOVNO STRATEGIJO Mentor: prof. ddr. Milan Pagon Kandidat: mag.

More information

Dr. Mateja Podlogar v sodelovanju z mag. Primožem Gričarjem Fakulteta za organizacijske vede Univerza v Mariboru

Dr. Mateja Podlogar v sodelovanju z mag. Primožem Gričarjem Fakulteta za organizacijske vede Univerza v Mariboru Celovite programske rešitve in MySAP ERP Dr. Mateja Podlogar v sodelovanju z mag. Primožem Gričarjem Fakulteta za organizacijske vede Univerza v Mariboru Vsebina 1 Uvod 2 Sistem SAP 3 SAP rešitve 4 Vpeljava

More information

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO RAČUNALNIŠKA IZMENJAVA PODATKOV V NABAVI IN LOGISTIKI NA PRIMERU SREDNJE VELIKEGA PROIZVODNEGA PODJETJA (An Electronic Data Interchange:

More information

MAGISTRSKO DELO MODELIRANJE IN AVTOMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV V PODJETJU

MAGISTRSKO DELO MODELIRANJE IN AVTOMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV V PODJETJU UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO MODELIRANJE IN AVTOMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV V PODJETJU Ljubljana, april 2006 Vanja Seničar IZJAVA Študentka Vanja Seničar izjavljam, da sem

More information

DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA. Priložnosti in problemi uvedbe ERP sistema v podjetju

DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA. Priložnosti in problemi uvedbe ERP sistema v podjetju UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA Priložnosti in problemi uvedbe ERP sistema v podjetju Benefits and problems of implementing ERP system in the company

More information

PRENOVA PROCESA MARKETINŠKEGA KOMUNICIRANJA

PRENOVA PROCESA MARKETINŠKEGA KOMUNICIRANJA UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Diplomski projekt PRENOVA PROCESA MARKETINŠKEGA KOMUNICIRANJA Avgust, 2016 Ines Meznarič UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Diplomski projekt

More information

Univerza v Ljubljani 2012 ANNUAL WORK PLAN ABSTRACT SEPTEMBER RECTOR: prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik

Univerza v Ljubljani 2012 ANNUAL WORK PLAN ABSTRACT SEPTEMBER RECTOR: prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik Univerza v Ljubljani 2012 ANNUAL WORK PLAN ABSTRACT SEPTEMBER 2012 RECTOR: prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik INDEX 1 UL MISSION AND VISION... 3 2 UL 2012 Action plan... 5 3 UL 2012 GOALS... 8 3.1 Strengthen

More information

UPRAVLJANJE OSKRBNE VERIGE V PODJETJU

UPRAVLJANJE OSKRBNE VERIGE V PODJETJU UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UPRAVLJANJE OSKRBNE VERIGE V PODJETJU Ljubljana, september 2003 SABINA LAVRIČ IZJAVA Študentka Sabina Lavrič izjavljam, da sem avtorica tega diplomskega

More information

Poslovna inteligenca - Urnik predavanja

Poslovna inteligenca - Urnik predavanja - Urnik predavanja 10:30-12:00 Strateški pomen poslovne inteligence za podporo odločanju Rešitve s področja poslovne inteligence pomagajo spreminjati nepregledne količine podatkov v koristne, časovno ažurne

More information

Telekomunikacijska infrastruktura

Telekomunikacijska infrastruktura Telekomunikacijska infrastruktura prof. dr. Bojan Cestnik bojan.cestnik@temida.si Vsebina Informatika in poslovanje Telekomunikacijska omrežja Načrtovanje računalniških sistemov Geografski informacijski

More information

Četrta industrijska revolucija

Četrta industrijska revolucija ČETRTA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA Četrta industrijska revolucija Klaus Schwab Klaus Schwab World Economic Forum 2016 Vse pravice pridržane. Vse pravice pridržane. Nobenega dela te publikacije ni dovoljeno

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO NOVI POSLOVNI MODELI V GLASBENI INDUSTRIJI Ljubljana, februar 2008 DRAGAN STEVANOVIĆ IZJAVA Študent/ka izjavljam, da sem avtor/ica tega diplomskega

More information

Osnovne metodološke predpostavke za vzpostavitev uravnoteženega sistema merjenja uspešnosti in učinkovitosti v slovenski javni upravi

Osnovne metodološke predpostavke za vzpostavitev uravnoteženega sistema merjenja uspešnosti in učinkovitosti v slovenski javni upravi UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Sandra Štikavac Muhić Osnovne metodološke predpostavke za vzpostavitev uravnoteženega sistema merjenja uspešnosti in učinkovitosti v slovenski javni upravi

More information

DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKA NALOGA

DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKA NALOGA DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR MAGISTRSKA NALOGA Marjan Cukrov Maribor, 2015 DOBA FAKULTETA ZA UPORABNE POSLOVNE IN DRUŽBENE ŠTUDIJE MARIBOR RAZVOJ IN VPELJAVA NOVE STORITVE

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO LJILJANA POPOVIĆ

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO LJILJANA POPOVIĆ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO LJILJANA POPOVIĆ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO VZPOSTAVITEV INFORMACIJSKE INFRASTRUKTURE IN UVEDBA ANALITIČNIH TEHNOLOGIJ

More information

MENEDŽER ZA DIGITALNO POSLOVANJE september december strokovno izobraževanje 30 predavanj

MENEDŽER ZA DIGITALNO POSLOVANJE september december strokovno izobraževanje 30 predavanj NETFORK Akademija 2018 se začne 18. septembra v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani. MENEDŽER ZA DIGITALNO POSLOVANJE september december strokovno izobraževanje 30 predavanj www.netfork-akademija.si

More information

Obravnava in modeliranje ad-hoc poslovnih procesov

Obravnava in modeliranje ad-hoc poslovnih procesov UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Matic Standeker Obravnava in modeliranje ad-hoc poslovnih procesov magistrsko delo Mentor: prof. dr. Marko Bajec Ljubljana, 2010 IZJAVA

More information

Razvoj poslovne analitike in spremljanje učinkovitosti proizvodnih linij. Matej Kocbek in Miroslav Kramarič Krka, d. d.

Razvoj poslovne analitike in spremljanje učinkovitosti proizvodnih linij. Matej Kocbek in Miroslav Kramarič Krka, d. d. Razvoj poslovne analitike in spremljanje učinkovitosti proizvodnih linij Matej Kocbek in Miroslav Kramarič Krka, d. d., Novo mesto Razvoj poslovne analitike v Krki Matej Kocbek Vodja oddelka za BI Krka

More information

ANALIZA SISTEMA VODENJA KAKOVOSTI V PODJETJU BELINKA BELLES

ANALIZA SISTEMA VODENJA KAKOVOSTI V PODJETJU BELINKA BELLES UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ANALIZA SISTEMA VODENJA KAKOVOSTI V PODJETJU BELINKA BELLES Ljubljana, september 2007 METKA MALOVRH IZJAVA Študentka Metka Malovrh izjavljam, da

More information

Predstavitev ključnih kadrov: FINANCE, BANČNIŠTVO, RAČUNOVODSTVO

Predstavitev ključnih kadrov: FINANCE, BANČNIŠTVO, RAČUNOVODSTVO Predstavitev ključnih kadrov: FINANCE, BANČNIŠTVO, RAČUNOVODSTVO KRAGELJ & KRAGELJ, kadrovski in karierni center t: 01 430 17 87 m: 041 719 475 kragelj.kragelj@kadrovanje.com www.kadrovanje.com 1. Osnovni

More information

»Vse okoli nas se spreminja v podatke. Ne le naši avtomobili, pametni telefoni, tudi vrsta drugih naprav

»Vse okoli nas se spreminja v podatke. Ne le naši avtomobili, pametni telefoni, tudi vrsta drugih naprav OGLASNA PRILOGA IKT-informator Hana Kvartova, direktorica podjetij SAS Slovaška in SAS Češ kako boljše poslovne odločitve lahko zrastejo na na prvi pogled zgolj INTERVJU: Pristop velike vplejavi sistem»vse

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UPORABNOST SISTEMA URAVNOTEŽENIH KAZALNIKOV Z VIDIKA NOTRANJIH IN ZUNANJIH UPORABNIKOV

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UPORABNOST SISTEMA URAVNOTEŽENIH KAZALNIKOV Z VIDIKA NOTRANJIH IN ZUNANJIH UPORABNIKOV UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO UPORABNOST SISTEMA URAVNOTEŽENIH KAZALNIKOV Z VIDIKA NOTRANJIH IN ZUNANJIH UPORABNIKOV Ljubljana, maj 2007 Katja Vuk IZJAVA Študentka Katja Vuk

More information

Kako voditi upravno poslovanje, likvidacijo računov, odsotnosti... V enem sistemu?

Kako voditi upravno poslovanje, likvidacijo računov, odsotnosti... V enem sistemu? Dare KORAČ PIA informacijski sistemi in storitve d.o.o. Efenkova 61, 3320 Velenje dare@pia.si Kako voditi upravno poslovanje, likvidacijo računov, odsotnosti... V enem sistemu? Povzetek Sodobno elektronsko

More information

Boljše upravljanje blagovnih skupin in promocija

Boljše upravljanje blagovnih skupin in promocija 475 milijonov 80 % Povprečna stopnja nedoslednosti matičnih podatkov o izdelkih med partnerji. Pričakovani manko trgovcev in dobaviteljev zaradi slabe kakovosti podatkov v prihodnjih petih 235 milijonov

More information

DIPLOMSKO DELO INTERNO KOMUNICIRANJE: KOMUNICIRANJE SLUŽBE INFORMATIKA Z OSTALIMI SLUŽBAMI DRUŽBE MERKUR

DIPLOMSKO DELO INTERNO KOMUNICIRANJE: KOMUNICIRANJE SLUŽBE INFORMATIKA Z OSTALIMI SLUŽBAMI DRUŽBE MERKUR UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO INTERNO KOMUNICIRANJE: KOMUNICIRANJE SLUŽBE INFORMATIKA Z OSTALIMI SLUŽBAMI DRUŽBE MERKUR Kandidatka: Zdenka Žvab Študentka izrednega študija

More information

Rešitve s področja poslovne informatike

Rešitve s področja poslovne informatike Rešitve s področja poslovne informatike Prednosti vpeljave novega poslovno informacijskega sistema Celovitost rešitev, ki jih zagotavljamo v obsegu blagovne znamke Business-Line uporabnikom zagotavljajo:

More information

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO UPORABA SISTEMA KAKOVOSTI ISO 9001 : 2000 ZA IZBOLJŠANJE PROIZVODNJE

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO UPORABA SISTEMA KAKOVOSTI ISO 9001 : 2000 ZA IZBOLJŠANJE PROIZVODNJE UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DIPLOMSKO DELO UPORABA SISTEMA KAKOVOSTI ISO 9001 : 2000 ZA IZBOLJŠANJE PROIZVODNJE THE USE OF QUALITY SYSTEM ISO 9001 : 2000 FOR PRODUCTION IMPROVEMENT

More information

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO Nataša Cotič Tržič, september 2006 UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVEDBA INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP R/3

More information

INTEGRACIJA INFORMACIJSKIH REŠITEV V BANKI Z UPORABO STANDARDA GS1

INTEGRACIJA INFORMACIJSKIH REŠITEV V BANKI Z UPORABO STANDARDA GS1 UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO INTEGRACIJA INFORMACIJSKIH REŠITEV V BANKI Z UPORABO STANDARDA GS1 Ljubljana, oktober 2015 BORUT RUČNA IZJAVA O AVTORSTVU Spodaj podpisani Borut

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE IVAN JOVAN ELEKTRONSKO POSLOVANJE ŠOLSKEGA CENTRA MAGISTRSKO DELO LJUBLJANA, 2001 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE IVAN JOVAN Mentor: dr.

More information

Kako podpirati politiko MSP iz strukturnih skladov? Zbirka vodnikov. Pametni vodnik po inovacijah na področju storitev. Podjetništvo in industrija

Kako podpirati politiko MSP iz strukturnih skladov? Zbirka vodnikov. Pametni vodnik po inovacijah na področju storitev. Podjetništvo in industrija Zbirka vodnikov Kako podpirati politiko MSP iz strukturnih skladov? Pametni vodnik po inovacijah na področju storitev Podjetništvo in industrija 4 3 Zbirka vodnikov Kako podpirati politiko MSP iz strukturnih

More information

URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV KOT ORODJE ZA URESNIČEVANJE STRATEGIJE V STORITVENEM PODJETJU. (PRIMER PODJETJA GOST d.o.o.

URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV KOT ORODJE ZA URESNIČEVANJE STRATEGIJE V STORITVENEM PODJETJU. (PRIMER PODJETJA GOST d.o.o. UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO URAVNOTEŽENI SISTEM KAZALNIKOV KOT ORODJE ZA URESNIČEVANJE STRATEGIJE V STORITVENEM PODJETJU (PRIMER PODJETJA GOST d.o.o. VELENJE)

More information

UNIVERZA V NOVI GORICI POSLOVNO-TEHNIŠKA FAKULTETA TRŽNA VZDRŽNOST START-UP PODJETJA DIPLOMSKO DELO. Borut Mermolja

UNIVERZA V NOVI GORICI POSLOVNO-TEHNIŠKA FAKULTETA TRŽNA VZDRŽNOST START-UP PODJETJA DIPLOMSKO DELO. Borut Mermolja UNIVERZA V NOVI GORICI POSLOVNO-TEHNIŠKA FAKULTETA TRŽNA VZDRŽNOST START-UP PODJETJA DIPLOMSKO DELO Borut Mermolja Mentor: mag. Iztok Lesjak Nova Gorica, 2016 II ZAHVALA Najprej se moram zahvaliti svoji

More information

ŠTEVILKA 1 JUNIJ 2011

ŠTEVILKA 1 JUNIJ 2011 ŠTEVILKA 1 JUNIJ 2011 SLOVENSKEMU SVETOVALCU NA POT Dne 16. decembra 2009 smo prostovoljno ustanovili ZMCS, zbornico za management consulting Slovenije, kar nam je omogočil Zakon o gospodarskih zbornicah

More information

UVAJANJE CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE V MEDNARODNEM PODJETJU

UVAJANJE CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE V MEDNARODNEM PODJETJU UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UVAJANJE CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE V MEDNARODNEM PODJETJU Ljubljana, september 2010 ANA ANDJIEVA IZJAVA Študentka Ana Andjieva izjavljam, da sem

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO TINA TURK

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO TINA TURK UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO TINA TURK UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ANALIZA UVEDBE IN UPORABE ANALITIČNEGA ORODJA V SKB BANKI Ljubljana, september

More information

Primerjava programskih orodij za podporo sistemu uravnoteženih kazalnikov v manjših IT podjetjih

Primerjava programskih orodij za podporo sistemu uravnoteženih kazalnikov v manjših IT podjetjih UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Tadej Lozar Primerjava programskih orodij za podporo sistemu uravnoteženih kazalnikov v manjših IT podjetjih DIPLOMSKO DELO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI

More information

-1G opredeli, ali želi izdajanje in hrambo e-računov dokumentirati

-1G opredeli, ali želi izdajanje in hrambo e-računov dokumentirati Tablica za ljubitelje narave Ameriško podjetje Squigle zbira zagonski kapital za začetek proizvodnje tablice Earl, ki bo namenjena aktivnemu preživljanju časa v naravi. Imela bo 15,2-centimetrski (šestpalčni)

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO. Igor Rozman

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO. Igor Rozman UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO Igor Rozman UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO ZASNOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA PODPORO UVEDBE STANDARDA ISO Ljubljana,

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PROCESNA ORGANIZACIJA IN POTI, KI VODIJO DO NJE Ljubljana, januar 2004 ALEŠ CUNDER IZJAVA Študent Aleš Cunder Izjavljam, da sem avtor tega diplomskega

More information