MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts

Size: px
Start display at page:

Download "MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts"

Transcription

1 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 1 / 10 MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts 1. PRODUKTA UN UZŅĒMUMA IDENTIFICKĀCIJA 1.1. Produkta identifikators Roundup Max Ķīmiskais nosaukums Nav attiecināms uz maisījumu Sinonīmi Nav CLP pielikums VI Indekss Nr. Nav pielietojams C&L ID Nr. Nav pieejams EK Nr. Nav attiecināms uz maisījumu REACH Reg. Nr. Nav attiecināms uz maisījumu CAS Nr. Nav attiecināms uz maisījumu Produkta pielietojums Herbicīds 1.3. Uzņēmums/(Tirdzniecības birojs) MONSANTO Europe S.A./N.V. Haven 627, Scheldelaan 460, B-2040 Antwerp, Belgium Telefons: +32 (0) Fakss: +32 (0) E-pasts: safety.datasheet@monsanto.com 1.4. Ārkārtas numuri Telefons: Beļģija +32 (0) BĪSTAMĪBU IDENTIFIKĀCIJA 2.1. Klasifikācija Šis maisījums vēl nav klasificēts saskaņā ar regulu (EK) Nr. 1272/2008 ES marķējums (ražotāja pašklasifikācija) - Klasifikācija/marķējums pēc ES bīstamo preparātu direktīvas 1999/45/EK. Xi - Kairinošs, N - Bīstams videi R41 Nopietnu bojājumu draudi acīm. R51/53 Toksisks ūdens organismiem, var radīt ilglaicīgu negatīvu ietekmi ūdens vidē. S26 Ja ir bijusi saskare ar acīm, nekavējoties skalot ar lielu ūdens daudzumu un saņemt medicīnisko palīdzību. S35 Šo vielu vai produktu un iepakojumu likvidēt drošā veidā S39 Lietot acu/sejas aizsardzību. S57 Izmantot piemērotu tvertni, lai izvairītos no vides piesārnošanas ES marķējums (ražotāja pašklasifikācija) - Latvija Xi - Kairinošs, N - Bīstams videi R41 Nopietnu bojājumu draudi acīm.

2 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 2 / 10 R51/53 Toksisks ūdens organismiem, var radīt ilglaicīgu negatīvu ietekmi ūdens vidē. S2 Sargāt no bērniem S13 Neuzglabāt kopā ar pārtiku vai dzīvnieku barību S20/21 Nedzert, neēst un nesmēķēt darbojoties ar vielu S35 Šo vielu vai produktu un iepakojumu likvidēt drošā veidā S57 Izmantot piemērotu tvertni, lai izvairītos no vides piesārnošanas 2.2. Uzlīmes elementi Etiķetēšana saskaņā ar regulu (EK) Nr. 1272/2008 [CLP] Bīstamības ziņojums(-i) Hxxx Nav pielietojams Citas briesmas 0% maisījuma sastāva veido nezināma akūtas toksicitātes sastāvdaļa(-s). 0% maisījuma veido sastāvdaļa/sastāvdaļas, kuras/kuru bīstamība ūdens videi nav zināma Iespējama ietekme uz vidi Toksisks ūdens organismiem. Var radīt ilglaicīgu negatīvu ietekmi ūdens vidē. Nav noturīgs, bioakumulatīvs vai toksisks (PBT) vai ļoti noturīgs, ļoti bioakumulatīvs (vpvb) maisījums Izskats un smaka (krāsa/forma/smaka): Bālgans-Dzeltenīga /Granulas, (brīvi plūstošs), (bez putekļiem), (higroskopisks) / Neliels, amīni Toksikoloģisko informāciju skatīt 11. sadaļā un vides informāciju 12. sadaļā. 3. SASTĀVS/INFORMĀCIJA PAR SASTĀVDAĻĀM Aktīvā sastāvdaļa Ammonium salt of N-(phosphonomethyl)glycine; {Ammonium salt of glyphosate} Sastāvs Komponenti CAS Nr. EK Nr. ES indekss Nr. / REACH Reg. Nr. / C&L ID Nr. Ammonium salt of glyphosate / - / - Tallowamine, ethoxylated / - / - Sodium sulphite / - / - Impurities - / - / - % pēc svara (aptuveni) Klasifikācija 75 Hroniska ietekme uz ūdensorganismiem 2 kategorija; H411N; R51/53; { a} N; R51/53; { b} 21 Akūtā toksicitāte 4 kategorija, Kairinošs ādai - Kategorija 2, Acu kairināšana - 2A. kategoriju, Akūta ietekme uz ūdensorganismiem - 2. kategorija; H302, 315, 319, 411Xi; R36; { a} <=0,5 3,5 Pilns klasifikācijas koda teksts: Skatīt 16. nodaļu. 4. PIRMĀS PALĪDZĪBAS PASĀKUMI Lietot personīgos aizsarglīdzekļus, kas ieteikti 8. sadaļā Pirmās palīdzības apraksts

3 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 3 / Saskarsme ar ādu Nekavējoties skalojiet ar lielu ūdens daudzumu. Turpiniet vismaz 15 minūtes. Ja viegli izdarāms, izņemiet kontaktlēcas. Ja ir pastāvīgi simptomi, saņemiet medicīnisko palīdzību Saskare ar ādu Novelciet piesārņoto apģērbu, noņemiet rokas pulksteni, rotaslietas. Mazgāt cietušo ādu ar lielu ūdens daudzumu. Izmazgāt apģērbu un notīrīt apavus pirms atkārtotas lietošanas Inhalation Nogādājiet svaigā gaisā Norīšana Rūpīgi izskalot muti ar ūdeni. Izņemiet daļiņas no mutes. Nekavējoties dot dzert ūdeni. NEIZSAUKT vemšanu, ja vien to nav licis darīt ārsts. Ja parādās simptomi, saņemiet medicīnisko palīdzību Vissvarīgākie akūtie un kavētie simptomi un iedarbība Iespējama ietekme uz veselību Iespējamie iedarbības ceļi: Saskare ar ādu Saskarsme ar ādu, īslaicīgs: Neatgriezeniski acu bojājumi novēroti laboratorijas dzīvniekiem. Nav sagaidāma nozīmīga nelabvēlīgo efektu izraisīšana, jo maz ticama saskare ar granulu, ja ievēro ieteicamos lietošanas noteikumus. Saskare ar ādu, īslaicīgs: Nav sagaidāma nozīmīga nelabvēlīgo efektu izraisīšana, ja ievēro ieteicamos lietošanas noteikumus. Inhalation, īslaicīgs: Nav sagaidāma nozīmīga nelabvēlīgo efektu izraisīšana, ja ievēro ieteicamos lietošanas noteikumus Ekspozīcija pasliktina veselības stāvokli Hipersensitivitāte pret sulfitējošiem līdzekļiem. Piezīme: Ļoti neliela īpaši jutīgu cilvēku daļa var izjust ādas vai elpošanas ceļu reakcijas Indikācija par jebkādas tūlītējas medicīniskās palīdzības un īpašas ārstēšanas nepieciešamību Padoms ārstiem Šis produkts nav holīnesterāzes inhibitors Antidots Nav indicēta ārstēšana ar atropīnu un oksīmiem. 5. UGUNSDZĒŠANAS PASĀKUMI 5.1. Dzēšanas līdzeklis Ieteicams: Ūdens, putas, sausa ķimikālija, oglekļa dioksīds (CO2) 5.2. Īpaša bīstamība Neparastas ugunsgrēka un sprādziena briesmas Lai novērstu vides piesārņošanu, samazināt ūdens lietošanu. Piesardzības pasākumi vides aizsardzībai: skatīt apakšpunktu Bīstami sadegšanas produkti Oglekļa monoksīds (CO), fosfora oksīdi (PxOy), slāpekļa oksīdi (NOx), amonjaks (NH3) 5.3. Ugunsdzēšanas aprīkojums Autonomais elpošanas aparāts. Aprīkojumam pirms lietošanas ir jāveic rūpīga dekontaminācija Aizdegšanās temperatūra Nav pielietojams. Nav klasificēta kā uzliesmojoša cietviela. 6. PASĀKUMI NEJAUŠAS NOPLŪDES GADĪJUMĀ Lietot apiešanās ieteikumus 7. sadaļā un personīgās aizsardzības ieteikumus 8. sadaļā Piesardzības pasākumi vides aizsardzībai MAZI DAUDZUMI: Zems vides apdraudējums. LIELI DAUDZUMI: Samazināt izplatību. Nepieļaut nokļūšanu notekās, kanalizācijā, grāvjos un ūdens tecēs.

4 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 4 / Tīrīšanas metodes Uzrakt smagi piesārņotu augsni. Savākt traukos likvidēšanai. Par tvertņu veidiem skatīt 7. sadaļu. Skalot noplūdes vietu ar ūdeni. Lai novērstu vides piesārņošanu, samazināt ūdens lietošanu. Par izlieta materiāla aizvākšanu skatīt 13. sadaļā. 7. TRANSPORTĒŠANA UN UZGLABĀŠANA Mājsaimniecībā un personiskajā higiēnā ir jāievēro laba nozares prakse Piesardzība drošas apstrādes laikā Izvairīties no saskarsmes ar acīm. Nedzert, neēst un nesmēķēt darbojoties ar vielu Rūpīgi nomazgājiet rokas pēc rīkošanās vai saskares. Pēc lietošanas rūpīgi iztīrīt iekārtu. Nepiesārņot notekas, kanalizāciju un ūdensceļus, likvidējot aprīkojuma skalošanas ūdeni. Par skalojamā ūdens utilizēšanu skatīt drošības datu lapas 13. sadaļā. Izmazgājiet piesārņoto apģērbu pirms atkārtotas uzģērbšanas Drošas uzglabāšanas nosacījumi Uzglabāšanai saderīgs materiāls: nerūsošais tērauds, stiklšķiedra, plastmasa, stikla oderējums Sargāt no bērniem Uzglabāt atsevišķi no ēdiena, dzērieniem un dzīvnieku barības. Uzglabāt tikai oriģinālajā iepakojumā Neturēt tvertni uz mitras grīdas. Turēt tvertni sausu. Minimālais uzglabāšanas ilgums: 2 gadi. 8. EKSPOZĪCIJAS KONTROLE/PERSONĪGIE AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻI 8.1. Gaisa ekspozīcijas robežvērtības Komponenti Ammonium salt of glyphosate Tallowamine, ethoxylated Sodium sulphite Impurities Ekspozīcijas vadlīnijas Nav noteikta īpaša arodekspozīcijas robeža. Nav noteikta īpaša arodekspozīcijas robeža. Nav noteikta īpaša arodekspozīcijas robeža. Nav noteikta īpaša arodekspozīcijas robeža Inženierijas vadības Nodrošiniet acu mazgāšanas iespējas vietās, kur iespējama saskare ar acīm Ieteikumi individuālajiem aizsarglīdzekļiem Acu aizsardzības līdzekļi: Ja ir saskares iespējamība:lietot brilles pret putekļiem Ādas aizsardzība: Ja atkārtota vai ilgstoša saskare: Lietot ķīmiski izturīgus cimdus Elpceļu aizsardzība: Nav speciālu prasību, lietojot kā ieteikts. Ja ieteikts, konsultējieties ar personīgo aizsardzības līdzekļu ražotāju par piemērotu ierīces veidu noteiktam pielietojumam.

5 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 5 / FIZIKĀLĀS UN ĶĪMISKĀS ĪPAŠĪBAS Šie fizikālie dati ir tipiskas vērtības, kas pamatojas uz testēto materiālu, bet var mainīties no parauga uz paraugu. Tipiskas vērtības nedrīkst uzskatīt par garantētu analīzi kādai specifiskai partijai vai kā produkta tehniskos datus. Krāsa/krāsu diapazons: Bālgans - Dzeltenīga Smarža: Neliels, amīni Veidlapa: Granulas, (brīvi plūstošs), (bez putekļiem), (higroskopisks) Fiziskās formas izmaiņas (kušana, viršana u.c.): Kušanas punkts: Nav datu. Viršanas temperatūra: Nav pielietojams. Aizdegšanās temperatūra: Nav pielietojams., Nav klasificēta kā uzliesmojoša cietviela. Eksplozīvās īpašības: Nav sprādzienbīstamu īpašību Pašaizdegšanās temperatūra: Neaizdegas pats no sevis. Pašpaātrinātas sadalīšanās Nav datu. temperatūra (SADT): Oksidējošas īpašības: nav Īpatsvars: Nav pielietojams. Daļiņu izmērs: 700 µm; (granulu diametrs) Tvaiku spiediens: Nav nozīmīgas gaistāmības. Tvaiku blīvums: Nav pielietojams. Iztvaikošanas ātrums: Nav datu. Dinamiska viskozitāte: Nav pielietojams. Kinemātiskā viskozitāte: Nav pielietojams. Blīvums: 0,70 g/cm3; (sablīvēta apjoma blīvums) Šķīdība: Ūdens: Šķīstošs ph: g/l Sadalījuma koeficients: log Pow: < 25 C (glikozāts) 10. STABILITĀTE UN REAĢĒTSPĒJA Reaģētspēja Reaģē ar galvanizētu tēraudu vai mīkstu tēraudu bez pārklājuma, izdalot ūdeņradi, viegli uzliesmojošu gāzi, kas var eksplodēt Stabilitāte Stabila normālos lietošanas un uzglabāšanas apstākļos Bīstamu reakciju iespējamība Reaģē ar galvanizētu tēraudu vai mīkstu tēraudu bez pārklājuma, izdalot ūdeņradi, viegli uzliesmojošu gāzi, kas var eksplodēt Nesaderīgi materiāli Nesaderīgi materiāli uzglabāšanai: galvanizēts tērauds, nepārklāts mīksts tērauds Compatible materials for storage: see section Bīstama sadalīšanās Termiska sadalīšanās: Bīstami sadegšanas produkti: skatīt 5. sadaļu. 11. TOKSIKOLOĢISKĀ INFORMĀCIJA Šī sadaļa ir paredzēta toksikologiem un citiem veselības aprūpes speciālistiem. Iespējamie iedarbības ceļi: Saskare ar ādu Par produktu, līdzīgiem produktiem un sastāvdaļām iegūtie dati ir apkopoti zemāk.

6 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 6 / 10 Akūta perorālā toksicitāte Žurka, LD50: mg/kg ķermeņa svara Mērķa orgāni/sistēmas: priekškuņģis, kuņģa-zarnu sistēma, nieres, aknas, plaušas, liesa Cita ietekme: elpošanas grūtības, samazināta aktivitāte, šķidras fēces Akūta ādas toksicitāte Trusis, LD50: > mg/kg ķermeņa svara Mērķa orgāni/sistēmas: āda Cita ietekme: šķidras fēces, pārtikas patēriņa samazināšanās Kairinošs ādai Trusis, 6 dzīvnieki, OECD 404 tests: Sārtums, vidējais ES rādītājs: 0,11 Satūkums, vidējais ES rādītājs: 0,00 Dienas, lai sadzītu: 3 Acu kairināšana. Trusis, 6 dzīvnieki, OECD 405 tests: Konjunktīvs apsārtums, vidējais ES rādītājs: 2,00 Konjunktīvs pietūkums, vidējais ES rādītājs: 2,50 Radzenes duļķainums, vidējais ES rādītājs: 1,00 Varavīksnenes bojājumi, vidējais ES rādītājs: 0,00 Dienas, lai sadzītu: > 21 Cita ietekme: varavīksnenes plīsums, radzenes apduļķošanās Ādas sensibilizācija Jūras cūciņa, 3-indukcijas Būlera tests: Pozitīvs gadījums: 0 % Analogous liquid formulation PIEREDZE AR EKSPOZĪCIJU UZ CILVĒKIEM Norīšana, pārmērīgs, apzināta ļaunprātīga lietošana: Ietekme uz elpošanu: pneimonīts (aspirējot) Ietekme uz kuņģa-zarnu sistēmu: nelabums/vemšana, diareja, vēdera sāpes, asiņaini vēmekļi (hematemēze) Kardiovaskulāra ietekme: patoloģisks sirds ritms (sirds aritmija), pazemināta sirds jauda (miokarda depresija) Vispārīga/sistēmiska ietekme: šķidruma un elektrolīta regulēšanas traucējumi, patoloģiski samazināts asins tilpums (hipovolēmija), paaugstināts seruma amilāzes līmenis, šķidruma zudums (hemokoncentrācija), neinhibē holīnesterāzi Laboratorijas rezultāti - asins ķīmija: paaugstināts seruma transamināžu līmenis, viegli izteikta acidoze Saskarsme ar ādu, īslaicīgs, epidemioloģisks: Piezīme: Plašā epidemioloģiskā izpētē sakarā ar ziņojumiem par šo formulējumu gadījuma rakstura kontaktu ar acīm netika konstatēti neatgriezenisku acu bojājumu gadījumi, kurus varētu attiecināt uz glifozāta formulējumiem. Mutagenicitāte Nav mutagēns. Atkārtotu devu toksicitāte Trusis, ādas, 21 dienas: NOAEL toksicitātei: > mg/kg ķermeņa svara/dienā Mērķa orgāni/sistēmas: nav Cita ietekme: nav Žurka, oral, 3 mēneši: NOAEL toksicitātei: > mg/kg barībā Mērķa orgāni/sistēmas: nav Cita ietekme: nav Hroniska iedarbība/karcinogenitāte Žurka, oral, 24 mēneši: NOAEL toksicitātei: ~ mg/kg barībā

7 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 7 / 10 Mērķa orgāni/sistēmas: acis Cita ietekme: ķermeņa svara pieauguma samazināšanās, histopataloģiskā ietekme NOEL audzējiem: > miljonās daļas Audzēji: nav Toksicitāte reproduktīvajām spējām/auglībai Žurka, oral, 2 paaudzes: NOAEL toksicitātei: miljonās daļas NOAEL reprodukcijai: > mg/kg barībā Mērķa orgāni/sistēmas vecākiem: nav Citi efekti uz vecākiem: ķermeņa svara pieauguma samazināšanās Mērķa orgāni/sistēmas pēcnācējiem: nav Citi efekti uz pēcnācējiem: ķermeņa svara pieauguma samazināšanās Ietekme uz pēcnācējiem ir novērota tikai ar toksicitāti mātītēm. Attīstības toksicitāte/teratogenicitāte Žurka, oral, 6-19 grūtniecības dienas: NOAEL toksicitātei: mg/kg ķermeņa svara NOAEL attīstībai: mg/kg ķermeņa svara Citi efekti uz dzīvnieka māti: ķermeņa svara pieauguma samazināšanās, izdzīvošanas samazināšanās Ietekme uz attīstību: svara samazināšanās, augļa zudums pēc implantācijas, aizkavēta pārkaulošanās Ietekme uz pēcnācējiem ir novērota tikai ar toksicitāti mātītēm. Trusis, oral, 6-27 grūtniecības dienas: NOAEL toksicitātei: 175 mg/kg ķermeņa svara NOAEL attīstībai: 175 mg/kg ķermeņa svara Mērķa orgāni/sistēmas dzīvnieka mātē: nav Citi efekti uz dzīvnieka māti: izdzīvošanas samazināšanās Ietekme uz attīstību: nav 12. EKOLOĢISKĀ INFORMĀCIJA Šī sadaļa ir paredzēta ekotoksikologiem un citiem vides speciālistiem. Par produktu un sastāvdaļām iegūtie dati ir apkopoti zemāk. Toksisks ūdensorganismiem, zivīm Varavīksnes forele (Oncorhynchus mykiss): Akūtā toksicitāte, 96 stundas, statisks, LC50: 20 mg/l Toksisks ūdensorganismiem, bezmugurkaulniekiem Ūdensblusa (Daphnia magna): Akūtā toksicitāte, 48 stundas, statisks, EC50: 42 mg/l Bīstams ūdensorganismiem, aļģēm/ūdensaugiem Zaļaļģes (Selenastrum capricornutum): Akūtā toksicitāte, 72 stundas, ErC50 (augšanas ātrums): 6,0 mg/l Zaļaļģes (Selenastrum capricornutum): Akūtā toksicitāte, 72 stundas, NOAEC: 0,89 mg/l Toksicitāte putniem Virdžīnijas paipala (Colinus virginianus): Akūta perorālā toksicitāte, LD50: mg/kg ķermeņa svara Toksisks posmkājiem Medus bite (Apis mellifera): Orāla/kontakta, 48 stundas, LD50: > 146 µg/bite Toksisks augsnes organismiem, bezmugurkaulniekiem Slieka (Eisenia foetida): Akūtā toksicitāte, 14 dienas, LC50: > mg/kg sausā augsnē Toksisks augsnes organismiem, mikroorganismiem Slāpekļa un oglekļa transformācijas tests: 12,7 kg/ha, 28 dienas: Ietekme uz slāpekļa vai oglekļa transformācijas procesiem augsnē ir mazāka nekā 25%. N-(phosphonomethyl)glycine; { glyphosate} Toksicitāte putniem

8 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 8 / 10 Virdžīnijas paipala (Colinus virginianus): Diētas toksicitāte, 5 dienas, LC50: > mg/kg barībā Meža pīle (Anas platyrhynchos): Diētas toksicitāte, 5 dienas, LC50: > mg/kg barībā Virdžīnijas paipala (Colinus virginianus): Akūta perorālā toksicitāte, viena deva, LD50: > mg/kg ķermeņa svara Biouzkrāšanās Zilspuru tuncis (Lepomis macrochirus): Visa zivs: BCF: < 1 Nav sagaidāma nozīmīga bioakumulācija. Izkliedēšana Augsne, lauks: Pusperiods: dienas Koc: l/kg Spēcīgi adsorbējas augsnē. Ūdens, aerobisks: Pusperiods: < 7 dienas 13. IZNĪCINĀŠANAS APSVĒRUMI Atkritumu pārstrādāšanas metodes Produkts Rīkojieties saskaņā ar visiem vietējiem, reģionālajiem, nacionālajiem, starptautiskajiem atkritumu likvidēšanas noteikumiem. Ņemiet vērā vispārīgo atkritumu, atkritumu poligonu un bīstamo atkritumu dedzināšanas direktīvas, ES Atkritumu saraksta un Atkritumu pārvadāšanas noteikumu pašreizējos izdevumus. Bīstamu atkritumu likvidēšanu drīkst veikt tikai pilnvarotas iestādes apstiprinātā bīstamo atkritumu dedzināšanas krāsnī. Ieteicams likvidēt rūpniecisko atkritumu sadedzināšanas krāsnī ar enerģijas atgūšanu. Nepieļaut nokļūšanu notekās, kanalizācijā, grāvjos un ūdens tecēs Konteiners Atkritumus likvidējiet, iepakojuma atkritumus savāciet/likvidējiet saskaņā ar visiem vietējiem/reģionālajiem/nacionālajiem/starptautiskajiem noteikumiem. Ņemiet vērā vispārīgo atkritumu, atkritumu poligonu un bīstamo atkritumu dedzināšanas direktīvas, ES Atkritumu saraksta un Atkritumu pārvadāšanas noteikumu pašreizējos izdevumus. NELIETOT konteinerus atkārtoti. Tukšās tvertnes izmazgājiet trīs reizes vai ar spiedienu. Ieliet skalojamo ūdeni smidzināšanas tvertnē. Atbilstoši skalotas tvertnes var likvidēt kā nebīstamus rūpnieciskos atkritumus. Ja tvertne NAV atbilstoši skalota, likvidējiet to kā bīstamu atkritumu. Uzglabāt, lai nodotu apstiprinātam atkritumu iznīcināšanas pakalpojumu sniedzējam. Izlietot atkārtoti, ja pieejamas atbilstošas telpas/ierīces. Otrreizēji izmantojiet nebīstamo tvertni tikai tad, ja pārstrādātās plastmasas galīgo lietojumu iespējams atbilstoši kontrolēt. Tā ir piemērota tikai rūpnieciskas klases pārstrādei. Nepārstrādājiet plastmasu, ko varētu izmantot saskarē ar cilvēkiem vai pārtiku. Šis iepakojums atbilst enerģijas reģenerācijas prasībām. Ieteicams likvidēt atkritumu dedzināšanas krāsnī ar enerģijas reģenerācijas iespēju. Bīstamu atkritumu likvidēšanu drīkst veikt tikai pilnvarotas iestādes apstiprinātā bīstamo atkritumu dedzināšanas krāsnī. Lietot apiešanās ieteikumus 7. sadaļā un personīgās aizsardzības ieteikumus 8. sadaļā. 14. TRANSPORTĒŠANAS INFORMĀCIJA Šajā sadaļā sniegtie dati ir tikai informācijai. Lūdzu, izmantojiet atbilstošos noteikumus, lai pareizi klasificētu sūtījumu transportēšanai. ADR/RID VIDEI BĪSTAMA VIELA, CIETVIELA, N.O.S., (glifozāts, etoksilēts talovamīns) ANO Nr.: UN3077 Klase: 9

9 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 9 / 10 Kemlers: 90 Iepakojuma grupa: III Īpašie noteikumi JŪRAS PIESĀRŅOTĀJS IMO VIDEI BĪSTAMA VIELA, CIETVIELA, N.O.S., (glifozāts, etoksilēts talovamīns) ANO Nr.: UN3077 Klase: 9 Iepakojuma grupa: III IATA/ICAO VIDEI BĪSTAMA VIELA, CIETVIELA, N.O.S., (glifozāts, etoksilēts talovamīns) ANO Nr.: UN3077 Klase: 9 Iepakojuma grupa: III 15. REGULATĪVĀ INFORMĀCIJA Other Regulatory Information SP1:Nepiesārņot ūdeni ar produktu vai tā konteineru Ķīmiskās drošības novērtējums Ķīmiskās drošības novērtējums saskaņā ar regulu (EK) Nr. 1907/2006 nav nepieciešams un nav veikts. Riska novērtējums ir veikts saskaņā ar direktīvu 91/414/EK. 16. CITA INFORMĀCIJA Šeit sniegtā informācija var nebūt izsmeļoša, bet sniedz būtiskus, uzticamus datus. Ievērot visus vietējos/reģionālos/nacionālos/starptautiskos normatīvus. Lūdzu, sazinieties ar piegādātāju, ja nepieciešama papildu informācija. Šajā dokumentā ir izmantota britu pareizrakstība. Nozīmīgas izmaiņas kopš iepriekšējā izdevuma. Ja nav savādāk norādīts, tad informācija šajā drošības datu lapā ir paredzēta izstrādājumam, kādu to piegādā. Šī Drošības datu lapa ir sagatavota, vadoties no regulas (EK) Nr. 1907/2006 (II pielikums), kas pēdējo reizi grozīta ar regulu (EK) Nr. 453/2010 Komponentu klasifikācija Komponenti Ammonium salt of glyphosate Tallowamine, ethoxylated Klasifikācija Hroniska ietekme uz ūdensorganismiem 2 kategorija H411 Toksisks ūdens organismiem ar ilglaicīgām sekām. N - Bīstams videi R51/53 Toksisks ūdens organismiem, var radīt ilglaicīgu negatīvu ietekmi ūdens vidē. N - Bīstams videi R51/53 Toksisks ūdens organismiem, var radīt ilglaicīgu negatīvu ietekmi ūdens vidē. Akūtā toksicitāte 4 kategorija Kairinošs ādai - Kategorija 2 Acu kairināšana - 2A. kategoriju Akūta ietekme uz ūdensorganismiem - 2. kategorija H302 Kenksminga prarijus. H315 Izraisa ādas kairinājumu. H319 Izraisa smagu acu kairinājumu. H411 Toksisks ūdens organismiem ar ilglaicīgām sekām. Xi - Kairinošs R36 Kairinošs acīm. Sodium sulphite Impurities Beigu piezīmes: { a} ES marķējums (ražotāja pašklasifikācija) { b} ES marķējums (pielikums I) { c} ES CLP klasifikācija (pielikums VI)

10 MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 10 / 10 { d} ES CLP (ražotāja pašklasifikācija) Visbiežāk lietoto akronīmu pilns izvērsums. BCF (Bioconcentration Factor, biokoncentrācijas faktors), BOD (Biochemical Oxygen Demand, bioķīmiskais skābekļa pieprasījums), COD (Chemical Oxygen Demand, ķīmiskais skābekļa pieprasījums), EC50 (50% effect concentration, 50% iedarbības koncentrācija), ED50 (50% effect dose, 50% iedarbības deva), I.M. (intramuscular, intramuskulārs), I.P. (intraperitoneal, intraperitoneāls), I.V. (intravenous, intravenozs), Koc (Soil adsorption coefficient, augsnes adsorbcijas koeficients), LC50 (50% lethality concentration, 50% letalitātes koncentrācija), LD50 (50% lethality dose, 50% letalitātes deva), LDLo (Lower limit of lethal dosage, letālās deva apakšējā robežvērtība), LEL (Lower Explosion Limit, ekspozīcijas apakšējā robežvērtība), LOAEC (Lowest Observed Adverse Effect Concentration, zemākā novērotā nelabvēlīgās ietekmes koncentrācija), LOAEL (Lowest Observed Adverse Effect Level, zemākais novērotais nelabvēlīgas ietekmes līmenis), LOEC (Lowest Observed Effect Concentration, zemākā novērotā ietekmes koncentrācija), LOEL (Lowest Observed Effect Level, zemākais novērotais ietekmes līmenis), MEL (Maximum Exposure limit, maksimālā ekspozīcijas robežvērtība), MTD (Maximum Tolerated Dose, maksimālā panestā deva), NOAEC (No Observed Adverse Effect Concentration, nenovērotās nelabvēlīgās ietekmes koncentrācija), NOAEL (No Observed Adverse Effect Level, nenovērotās nelabvēlīgās ietekmes līmenis), NOEC (No Observed Effect Concentration, nenovērotās ietekmes koncentrācija), NOEL (No Observed Effect Level, nenovērotās ietekmes līmenis), OEL (Occupational Exposure Limit, aroda ekspozīcijas robežvērtība), PEL (Permissible Exposure Limit, pieļaujamā ekspozīcijas robežvērtība), PII (Primary Irritation Index, primārā kairinājuma indekss), Pow (Partition coefficient n-octanol/water, sadalīšanas koeficients n-oktanolam/ūdenim), S.C. (subcutaneous, zemādas), STEL (Short-Term Exposure Limit, īstermiņa ekspozīcijas robežvērtība), TLV-C (Threshold Limit Value-Ceiling, sliekšņa robežvērtības augšējā vērtība), TLV-TWA (Threshold Limit Value, Time Weighted Average, sliekšņa robežvērtība, laika svērtais vidējais), UEL (Upper Explosion Limit, augšējā eksplozijas robežvērtība) Šeit sniegtā informācija un rekomendācijas (turpmāk Informācija ) tiek sniegta labā ticībā un tiek uzskatīta par pareizu šajā brīdī, tomēr MONSANTO Company vai jebkurš tās meitasuzņēmums neuzņemas apgalvojumus par tās pilnību vai precizitāti. Informācija tiek sniegta ar nosacījumu, ka persona, kas to saņem, veiks savu izvērtējumu par tās piemērotību paredzētajam mērķim pirms lietošanas. Nekādā gadījumā MONSANTO Company vai jebkuri tās meitasuzņēmumi neuzņemas atbildību par jebkāda rakstura zaudējumiem, kas radušies no šīs informācijas lietošanas vai ievērošanas. NETIEK SNIEGTAS NEKĀDAS TIEŠAS VAI NETIEŠAS GARANTIJAS PAR KOMERCIĀLO DERĪGUMU, PIEMĒROTĪBU NOTEIKTAM MĒRĶIM VAI JEBKO CITU ATTIECĪBĀ UZ INFORMĀCIJU VAI PRODUKTU, UZ KURU ATTIECAS ŠĪ INFORMĀCIJA. Drošības datu lapas (DDL) pielikums Ķīmiskās drošības ziņojums: Izlasiet un ievērojiet norādījumus etiķetē Dokumenta beigas

ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006)

ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006) ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006) Apstiprinājuma datums: 18-02-2016 1. IEDAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

More information

PL CTS SISI FassadenPutz K20 Biały

PL CTS SISI FassadenPutz K20 Biały 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums : 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko

More information

1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana

1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana Drošības datu lapa Lapa: 1/14 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators Lamesoft PO 65 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

More information

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 1/12 * 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot

More information

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 1/9 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Artikula numurs: 901V 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko

More information

DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND

DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND Produkta nosaukums: Ingersoll Rand Ultra Coolant Izdrukas datums: 13.05.2015 INGERSOLL RAND aicina pilnībāizlasī un izprast (M)DDL, jo visā dokumentāir iekļauta svarīa

More information

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 1/5 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas/ preparāta pielietojums Apstrādes palīgmateriāli 1.3 Informācija par drošības datu

More information

VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI

VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI TeleTrade - DJ International Consulting Ltd July 2016 / 2016. gada jūlijs 2011-2016 TeleTrade-DJ International Consulting Ltd.

More information

Satura rādītājs. Uzstādīšana... 9 Pirms uzstādīšanas... 9 Prasības... 9 Celšana Pacelšana Pievienošana sistēmai... 11

Satura rādītājs. Uzstādīšana... 9 Pirms uzstādīšanas... 9 Prasības... 9 Celšana Pacelšana Pievienošana sistēmai... 11 Satura rādītājs Latviešu Satura rādītājs Apraksts... 5 Galvenās sastāvdaļas... 5 Izvēles sastāvdaļas... 6 Tehnisko datu plāksne... 7 Funkcijas... 8 Plāksnes novietojuma identifikācija... 8 Uzstādīšana...

More information

ņemot vērā Līgumu par Eiropas Savienības darbību un jo īpaši tā 127. panta 2. punkta pirmo un ceturto ievilkumu,

ņemot vērā Līgumu par Eiropas Savienības darbību un jo īpaši tā 127. panta 2. punkta pirmo un ceturto ievilkumu, 14.11.2017. L 295/89 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS (ES) 2017/2081 (2017. gada10. oktobris), ar ko groza Lēmumu ECB/2007/7 par TARGET2-ECB noteikumiem un nosacījumiem (ECB/2017/30) EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS

More information

Safety Summary. Urea

Safety Summary. Urea Novomoskovskiy Azot 10 Svyazi St., Novomoskovsk, Tula Region, 301660, Russia Safety Summary Global Product Strategy (GPS) according to the recommendations of International Council of Chemical Associations

More information

SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi SIA.KRONOSPAN Riga. Procurement regulations Termini Terms 2. Piemērošana 2. Application

SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi SIA.KRONOSPAN Riga. Procurement regulations Termini Terms 2. Piemērošana 2. Application SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi (apstiprināti ar SIA Bolderaja Ltd valdes 20.12.2010. rīkojumu Nr. 162./ 10.10.2013 Valdes rīkojums Nr. 220 par SIA Bolderaja Ltd nosaukuma maiņu uz SIA KRONOSPAN

More information

(N) Vispārīgie noteikumi par starptautisko MasterCard Platinum kredītkarti

(N) Vispārīgie noteikumi par starptautisko MasterCard Platinum kredītkarti Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuri ir noslēgti ar Nordea Bank AB Latvijas filiāli līdz 2017.gada 1.oktobrim vai kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds konts,

More information

ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System

ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System Contents ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System... 1 LATVIEŠU: Espago sistēmas pakalpojumu sniegšanas noteikumi... 7 EESTI: Espago Systemi teenuste osutamise tingimused...

More information

EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS

EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS 21.1.2014. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis L 16/55 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS (2013. gada 29. augusts), ar kuru nosaka noteikumus un nosacījumus Eiropas Centrālās bankas kapitāla daļu pārvešanai

More information

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 8.9.2014 DARBA DOKUMENTS par Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu Nr. 18/2013 (2013. gada budžeta izpildes apstiprināšana). Dalībvalstu lauksaimniecības

More information

Canada / Latvia Agreement

Canada / Latvia Agreement Canada / Latvia Agreement Applying for a Latvian Old Age Pension Here is some important information you need to consider when completing your application. Please ensure you sign the application. If you

More information

Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri

Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri Eiropas Dzelzceļa aģentūra Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri Atsauce ERA: ERA/GUI/02-2008/SAF Versija ERA: 1.1 Datums: 06.01.2009.

More information

Grozījumi "Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos"

Grozījumi Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos 1. projekts 2011. gada XX. janvārī Normatīvie noteikumi Nr. XX Rīgā (prot. Nr. XX X. p.) Grozījumi "Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos" Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu

More information

Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai

Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai Irina Arhipova, Daiga Dumpe, Aleksejs Zacepins, Sergejs

More information

VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU

VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU January 2016 VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU GENERAL TERMS AND CONDITIONS FOR MERCHANT AGREEMENT ON ACCEPTANCE OF PAYMENT CARDS Kortaccept Nordic AB Latvijas filiāle,

More information

ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON

ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON 19.03.2019 Question 1: Referring to point 1.14.8, please confirm that, considering that our jv is made

More information

tā turpmāka uzturēšana minētajam mērķim pēc Bankas ieskatiem vairs nav nepieciešama.

tā turpmāka uzturēšana minētajam mērķim pēc Bankas ieskatiem vairs nav nepieciešama. AS DNB BANKA KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI APSTIPRINĀTI 21.04.2015. redakcija, ar AS DNB banka valdes 21.04.2015. lēmumu Spēkā ar 26.06.2015. 1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI 1.1. Šajos

More information

KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI

KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI AS DNB banka KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI APSTIPRINĀTI 15.12.2014. redakcija, ar AS DNB banka valdes 15.12.2014. lēmumu Spēkā ar 23.02.2015. 1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI 1.1. Šajos

More information

Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums gada 25. augustā.

Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums gada 25. augustā. Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums 1 2015. gada 25. augustā. Lai sasniegtu vēlamo caurredzamību, Eirosistēma/ECB (ECB) sagaida, ka galvenie infrastruktūru nodrošinātāji, kuru

More information

Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi. Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix

Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi. Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix 102-6676 Travel Guard Apdrošināšanas noteikumi un nosacījumi Produkta apraksts* TRAVEL GUARD CEĻOJUMU

More information

1. Sabiedrības firma 1. Company name. 2. Komercdarbības veidi 2. Commercial activities

1. Sabiedrības firma 1. Company name. 2. Komercdarbības veidi 2. Commercial activities RB Rail AS STATŪTI RB Rail AS STATUTES 1. Sabiedrības firma 1. Company name 1.1. Sabiedrības firma ir RB Rail AS (turpmāk Sabiedrība ). 1.1. The registered name of the company, hereinafter Company, shall

More information

Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA. attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju. (iesniegusi Komisija)

Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA. attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju. (iesniegusi Komisija) EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 26.7.2005 COM(2005) 343 galīgā redakcija 2005/0138 (COD) Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju

More information

GENERAL TERMS AND CONDITIONS ON OPENING AND SERVICING SECURITIES ACCOUNTS VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI PAR VĒRTSPAPĪRU KONTU ATVĒRŠANU UN APKALPOŠANU

GENERAL TERMS AND CONDITIONS ON OPENING AND SERVICING SECURITIES ACCOUNTS VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI PAR VĒRTSPAPĪRU KONTU ATVĒRŠANU UN APKALPOŠANU (N) Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuri ir noslēgti ar Nordea Bank AB Latvijas filiāli līdz 2017.gada 1.oktobrim vai kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds

More information

LATVIJAS BANKAS PADOME gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1 Rīgā

LATVIJAS BANKAS PADOME gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1 Rīgā LATVIJAS BANKAS PADOME K. VALDEMĀRA IELA 2A RĪGA LV-1050 LATVIJA TĀLRUNIS +371 67022300 FAKSS +371 67022420 E-PASTS INFO@BANK.LV WWW.BANK.LV 2017. gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1

More information

MICROENTERPRISE TAX REGIME IN LATVIA: A FISCAL BLACK HOLE OR A JOB CREATION TOOL?

MICROENTERPRISE TAX REGIME IN LATVIA: A FISCAL BLACK HOLE OR A JOB CREATION TOOL? MICROENTERPRISE TAX REGIME IN LATVIA: A FISCAL BLACK HOLE OR A JOB CREATION TOOL? Mihails Hazans, University of Latvia and IZA mihails.hazans@lu.lv (based on a background paper for the World Bank (2016)

More information

ņemot vērā Eiropas Centrālo banku sistēmas un Eiropas Centrālās bankas Statūtus un jo īpaši to 3.1. pantu, 22. pantu un panta pirmo ievilkumu,

ņemot vērā Eiropas Centrālo banku sistēmas un Eiropas Centrālās bankas Statūtus un jo īpaši to 3.1. pantu, 22. pantu un panta pirmo ievilkumu, 16.11.2017. L 299/11 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS REGULA (ES) 2017/2094 (2017. gada 3. novembris), ar ko groza Regulu (ES) Nr. 795/2014 par sistēmiski nozīmīgu maksājumu sistēmu pārraudzību (ECB/2017/32) EIROPAS

More information

Joint Stock Company "GROBIŅA" (Unified registration number )

Joint Stock Company GROBIŅA (Unified registration number ) Joint Stock Company "GROBIŅA" () Unaudited Financial Statements for 9 Months Period ended 30 September Dubeņi, Grobiņa district Contents Pages General Information 3 Management Report 4 Statement of Management's

More information

ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents

ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents Riga 2011 Pārskata kopsavilkums Latvijas Republikā smagas dzelzceļa avārijas un nopietnus negadījumus izmeklē Transporta nelaimes gadījumu un incidentu

More information

DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI

DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI Product Stewardship and OELs 2 One form of Product Stewardship is providing

More information

Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form

Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form ISBN 978-0-947527-33-4 Published by Maritime New Zealand, PO Box 25620, Wellington 6146, New Zealand Maritime

More information

EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA

EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA 22.11.2011. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 342/1 I (Rezolūcijas, ieteikumi un atzinumi) IETEIKUMI EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS IETEIKUMS (2011. gada 21.

More information

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 10.9.2014 DARBA DOKUMENTS par Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu Nr. 2/2014 (2013. finanšu gada budžeta izpildes apstiprināšana) Vai preferenciālie

More information

The Base Prospectus has been published on the Issuer s website 1. Issuer: Latvenergo AS. 2. Series Number: 1. 3.

The Base Prospectus has been published on the Issuer s website   1. Issuer: Latvenergo AS. 2. Series Number: 1. 3. Final Terms dated 1 June 2015 (as updated on 4 June 2015) Latvenergo AS Issue of EUR 75,000,000 Notes due 2022 under the Second programme for the issuance of Notes in the amount of EUR 100,000,000 Terms

More information

Katalogs 12. Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi. Kabeļu trepes Kabeļu kanāli. Kabeļu renes Gaismekļu sliedes

Katalogs 12. Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi. Kabeļu trepes Kabeļu kanāli. Kabeļu renes Gaismekļu sliedes Katalogs 12 KABEĻUS NESOŠĀS SISTĒMAS Kabeļu trepes Kabeļu kanāli Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi Kabeļu renes Gaismekļu sliedes OSTAS UN TERMINĀLI Plašs pielietojums «MEKA» kabeļus nesošās sistēmas

More information

LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI. Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA. Management

LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI. Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA. Management LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA Management SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA Management LATVIJAS UNIVERSITÂTE LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI Vadības

More information

(D) Luminor Bank AS Karšu pieņemšanas noteikumi

(D) Luminor Bank AS Karšu pieņemšanas noteikumi Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds konts, kura numurā ir burti RIKO (LVxxRIKOxxxxxxxxxxxxx), vai kuri paredz norēķiniem

More information

Lietotāja rokasgrāmata

Lietotāja rokasgrāmata ACCUVEIN MODELIS AV V300 VĒNU APSKATĪŠANAS SISTĒMA Lietotāja rokasgrāmata Detalizēta lietotājam paredzēta informācija un izstrādājuma specifikācija AV300 vēnu apskatīšanas sistēmai, tostarp piederumiem

More information

Ginekoloģijas un Dzemdniecības pulciņa sēde Eva Eglīte MF V Mentors: Dr. Anna Miskova. Vakcinācija grūtniecības laikā

Ginekoloģijas un Dzemdniecības pulciņa sēde Eva Eglīte MF V Mentors: Dr. Anna Miskova. Vakcinācija grūtniecības laikā Ginekoloģijas un Dzemdniecības pulciņa sēde 12.12.2017. Eva Eglīte MF V Mentors: Dr. Anna Miskova Vakcinācija grūtniecības laikā Saturs Vakcīna- definīcija, veidi, īss darbības mehānisms Tēmas aktualitāte

More information

NOZIEDZĪGI IEGŪTU LĪDZEKĻU LEGALIZĀCIJAS UN TERORISMA FINANSĒŠANAS NOVĒRŠANAS UN SANKCIJU IEVĒROŠANAS POLITIKA UN VADLĪNIJAS

NOZIEDZĪGI IEGŪTU LĪDZEKĻU LEGALIZĀCIJAS UN TERORISMA FINANSĒŠANAS NOVĒRŠANAS UN SANKCIJU IEVĒROŠANAS POLITIKA UN VADLĪNIJAS NOZIEDZĪGI IEGŪTU LĪDZEKĻU LEGALIZĀCIJAS UN TERORISMA FINANSĒŠANAS NOVĒRŠANAS UN SANKCIJU IEVĒROŠANAS POLITIKA UN VADLĪNIJAS 2017 SATURA RĀDĪTĀJS Ievadvārdi 3 Īss ieskats: Latvijas Komercbanku asociācijas

More information

NODARBINĀTĪBAS NODOKĻU IZMAIŅAS LATVIJAS EKONOMISKĀS KRĪZES APSTĀKĻOS

NODARBINĀTĪBAS NODOKĻU IZMAIŅAS LATVIJAS EKONOMISKĀS KRĪZES APSTĀKĻOS Olga Kolesnikova Daugavpils Universitāte, Latvija NODARBINĀTĪBAS NODOKĻU IZMAIŅAS LATVIJAS EKONOMISKĀS KRĪZES APSTĀKĻOS Abstract Taxes serve as a key component of government revenue-making and give the

More information

REPORT DOCUMENTATION PAGE

REPORT DOCUMENTATION PAGE REPORT DOCUMENTATION PAGE Form Approved OMBNo. 0704-0188 Public reporting burden for this collection of information is estimated to average 1 hour per response, including the time for reviewing instructions,

More information

ABLV Bank, AS. konsolidētais pārskats par gadu. un neatkarīgu revidentu ziņojums

ABLV Bank, AS. konsolidētais pārskats par gadu. un neatkarīgu revidentu ziņojums ABLV Bank, AS konsolidētais pārskats par 2012. gadu un neatkarīgu revidentu ziņojums Saturs Bankas vadības ziņojums 3 Bankas padomes un valdes sastāvs 7 Paziņojums par vadības atbildību 8 Finanšu pārskati:

More information

Atbalsta programma Cēsu novada ģimenēm ar bērniem gadam

Atbalsta programma Cēsu novada ģimenēm ar bērniem gadam APSTIPRINĀTS ar Cēsu novada domes 28.01.2016.lēmumu Nr.14 Cēsu novada pašvaldības aģentūras Sociālais dienests darbības un attīstības stratēģijas 2015.-2017. gadam apakšprogramma Atbalsta programma Cēsu

More information

Occupational Exposure Bands (OEBs)

Occupational Exposure Bands (OEBs) Occupational Exposure Bands (OEBs) Lauralynn Taylor McKernan, Sc.D. CIH National Institute for Occupational Safety and Health Centers for Disease Control and Prevention The findings and conclusions in

More information

Expobank AS. Paveiktais finanšu noziegumu novēršanas un apkarošanas jomā banku līmenī

Expobank AS. Paveiktais finanšu noziegumu novēršanas un apkarošanas jomā banku līmenī Expobank AS Paveiktais finanšu noziegumu novēršanas un apkarošanas jomā banku līmenī BANKAS PROFILS AS Expobank ir viena no vecākajām bankām Latvijā, tā dibināta 1991. gadā. Sākot ar 2012. gadu bankas

More information

Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Recommended use

Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Recommended use Safety Data Sheet Section 1: Identification Product identifier Product Name FortiCel / FortiCel Crawlspace CT 10169-2 Product Code r ra r 0 0 0 2 Product Description r a a ara r a a r r ra a a a ara r

More information

EIROPAS PARLAMENTS. Ekonomikas un monetāro lietu komiteja PE v01-00

EIROPAS PARLAMENTS. Ekonomikas un monetāro lietu komiteja PE v01-00 EIROPAS PARLAMENTS 2004 ««««««««««««2009 Ekonomikas un monetāro lietu komiteja 24.1.2005 PE 353.457v01-00 GROZĪJUMI 20. 100. Atzinuma projekts (PE 350.211v01-00) Joseph Muscat Eiropas Parlamenta un Padomes

More information

BEVERĪNAS NOVADA INTEGRĒTĀ ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA ILGTSPĒJĪGAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA GADAM

BEVERĪNAS NOVADA INTEGRĒTĀ ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA ILGTSPĒJĪGAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA GADAM BEVERĪNAS NOVADA INTEGRĒTĀ ATTĪSTĪBAS PROGRAMMA ILGTSPĒJĪGAS ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA 2012.-2024. GADAM 2012 ANOTĀCIJA Šī ir Beverīnas novada attīstības stratēģija laika posmam no 2012. līdz 2024. gadam.

More information

Ekonomika. Vadības zinātne

Ekonomika. Vadības zinātne LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI 743. SĒJUMS Ekonomika. Vadības zinātne Scientific Papers University of Latvia VOLUME 743 Economics. Business Administration Scientific Papers University of Latvia VOLUME 743

More information

REINSURANCE FUNCTIONS IN RISK MANAGEMENT IN INSURANCE COMPANY PĀRAPDROŠINĀŠANAS FUNKCIJAS RISKU VADĪBĀ APDROŠINĀŠANAS SABIEDRĪBĀ

REINSURANCE FUNCTIONS IN RISK MANAGEMENT IN INSURANCE COMPANY PĀRAPDROŠINĀŠANAS FUNKCIJAS RISKU VADĪBĀ APDROŠINĀŠANAS SABIEDRĪBĀ REINSURANCE FUNCTIONS IN RISK MANAGEMENT IN INSURANCE COMPANY PĀRAPDROŠINĀŠANAS FUNKCIJAS RISKU VADĪBĀ APDROŠINĀŠANAS SABIEDRĪBĀ D. Ribakovs, I. Voronova Atslēgas vārdi: pārapdrošināšana, risku vadība,

More information

Atvērtā ieguldījumu fonda Rietumu Asset Management Fund PROSPEKTS

Atvērtā ieguldījumu fonda Rietumu Asset Management Fund PROSPEKTS Atvērtā ieguldījumu fonda Rietumu Asset Management Fund PROSPEKTS Fonds ir reģistrēts Latvijā, Finanšu un kapitāla tirgus komisijā Reģistrācijas datums: 20.08.2014. Reģistrācijas numurs: FL147-02.01.02.01.512/166

More information

ISBN ANDREJS BESSONOVS 1 / 2015 LATVIJAS IKP PROGNOZĒŠANAS MODEĻI

ISBN ANDREJS BESSONOVS 1 / 2015 LATVIJAS IKP PROGNOZĒŠANAS MODEĻI ISBN 978-9984-888-61-3 ANDREJS BESSONOVS 1 / 2015 LATVIJAS IKP PROGNOZĒŠANAS MODEĻI Latvijas Banka, 2015 SATURS KOPSAVILKUMS 3 NETEHNISKS KOPSAVILKUMS 4 1. IEVADS 5 2. DATI 6 3. METODOLOĢIJAS JAUTĀJUMI

More information

NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU

NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU NEVALSTISKO ORGANIZĀCIJU IESAISTĪŠANĀS LĒMUMU PIEŅEMŠANAS PROCESOS R E Ģ I O N Ā L Ā L Ī M E N Ī : I E S P Ē J A S U N IZAICINĀJUMI 1 IEVADS Ir svarīgi, lai sabiedrība un tās dažādās grupas un intereses

More information

(N) SATURS. Luminor Bank AS Cenrādis Privātpersonas Spēkā no

(N) SATURS. Luminor Bank AS Cenrādis Privātpersonas Spēkā no SATURS IKDIENAS PAKALPOJUMI... 2 KLIENTA KOMPLEKTS... 2 KONTI... 2 PAKALPOJUMI, KAS PIEEJAMI AR NORDEA IDENTIFIKĀCIJAS KODIEM... 4 MAKSĀJUMI... 4 KASES OPERĀCIJAS...0 VALŪTAS MAIŅA KLIENTU APKALPOŠANAS

More information

ABLV Bank, AS. konsolidētais pārskats par gadu. un neatkarīgu revidentu ziņojums

ABLV Bank, AS. konsolidētais pārskats par gadu. un neatkarīgu revidentu ziņojums ABLV Bank, AS konsolidētais pārskats par 2013. gadu un neatkarīgu revidentu ziņojums Saturs Bankas vadības ziņojums 3 Bankas padomes un valdes sastāvs 8 Paziņojums par vadības atbildību 9 Finanšu pārskati:

More information

ENHANCEMENT OF EMPLOYMENT OPPORTUNITIES FOR THE DISABLED UNEMPLOYED IN ZEMGALE REGION

ENHANCEMENT OF EMPLOYMENT OPPORTUNITIES FOR THE DISABLED UNEMPLOYED IN ZEMGALE REGION ENHANCEMENT OF EMPLOYMENT OPPORTUNITIES FOR THE DISABLED UNEMPLOYED IN ZEMGALE REGION Anastasija Vilcina 1, Dr.oec.; Zane Blumberga, Mg.oec. 1 Latvia University of Agriculture; State Employment Agency

More information

Pirmreizēja dokumentu pārbaude klientiem ar personu apliecinošu dokumentu, kas izdots ārpus EEZ un kuriem nav uzturēšanas atļaujas EEZ 1

Pirmreizēja dokumentu pārbaude klientiem ar personu apliecinošu dokumentu, kas izdots ārpus EEZ un kuriem nav uzturēšanas atļaujas EEZ 1 1. Konti 1.1. Norēķinu konts Atvēršana Pirmreizēja dokumentu pārbaude klientiem ar personu apliecinošu dokumentu, kas izdots ārpus EEZ un kuriem nav uzturēšanas atļaujas EEZ 1 Apkalpošana mēnesī Neaktīva

More information

Vienošanās Nr. 1DP/ /10/APIA/VRAA/040/ daļa Esošās situācijas un SVID analīze. 1. lpp Vizītkarte

Vienošanās Nr. 1DP/ /10/APIA/VRAA/040/ daļa Esošās situācijas un SVID analīze. 1. lpp Vizītkarte Vienošanās Nr. 1DP/1.5.3.2.0/10/APIA/VRAA/040/040 1.daļa Esošās situācijas un SVID analīze 1. lpp Vizītkarte Vizītkarte 2. lpp Vizītkarte Saturs VIZĪTKARTE... 2 I. IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI UN TERMINI...

More information

Q3C(R6) Impurities: Guideline for Residual Solvents. PDE for Triethylamine and Methylisobutylketone

Q3C(R6) Impurities: Guideline for Residual Solvents. PDE for Triethylamine and Methylisobutylketone Q3C(R6) Impurities: Guideline for Residual Solvents PDE for Triethylamine and Methylisobutylketone 17 January 2017 International Conference on Harmonisation of Technical Requirements for Registration of

More information

7) Conduct Risk Characterization + RMMs 8) Document Outcomes

7) Conduct Risk Characterization + RMMs 8) Document Outcomes Step by Step Approach for GPS Risk Assessment 7) Conduct Risk Characterization + RMMs 8) Document Outcomes By Ms. Suppawan Rattanapirom BASF (Thai) Ltd., Vice Chairman of Responsible Care Management Committee

More information

Individuālās uzņēmējdarbības uzskaites un nodokļu problemātiskie aspekti

Individuālās uzņēmējdarbības uzskaites un nodokļu problemātiskie aspekti Latvijas Lauksaimniecības universitāte Ekonomikas fakultāte Latvia University of Agriculture Faculty of Economics Mg. oec. Inguna Leibus Individuālās uzņēmējdarbības uzskaites un nodokļu problemātiskie

More information

Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014

Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014 Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014 Table of Contents Management Report 3 Budget Performance 5 Balance Sheet 6 Statement of Income and Expenses 7 Cash Flow Statement

More information

SABIEDRĪBA VISĀM PAAUDZĒM: IZVĒLES IESPĒJAS. Ziņojums par pētījumu un rekomendācijas lēmumu pieņēmējiem

SABIEDRĪBA VISĀM PAAUDZĒM: IZVĒLES IESPĒJAS. Ziņojums par pētījumu un rekomendācijas lēmumu pieņēmējiem SABIEDRĪBA VISĀM PAAUDZĒM: IZVĒLES IESPĒJAS Ziņojums par pētījumu un rekomendācijas lēmumu pieņēmējiem Ziņojuma vadošais autors: Dirks Žarē (Dirk Jarré), Eiropas Vecāka gadagājuma cilvēku federācijas

More information

RISK MANAGAMENT IN RENEWABLE ENERGY PRODUCTION

RISK MANAGAMENT IN RENEWABLE ENERGY PRODUCTION RISK MANAGAMENT IN RENEWABLE ENERGY PRODUCTION Sandija Rivža, Pēteris Rivža Latvia University of Agriculture Sandija.Rivza@llu.lv Abstract Even though the activities of an individual have always been subject

More information

Safety Data Sheet (SDS)

Safety Data Sheet (SDS) Complies with EC no. 1907/2006 Date of Issue: 01/26/1996 Date of Revision: 05/01/2018 Section 1: Chemical Product and Company Identification Cat# : 9503, 9516 Part Name: Proguard Professional Hand Cream

More information

AS BLUEORANGE BANK gada III ceturkšņa finanšu pārskats

AS BLUEORANGE BANK gada III ceturkšņa finanšu pārskats AS BLUEORANGE BANK 2018. gada III ceturkšņa finanšu pārskats 2 SATURS 3 Pamatinformācija 4 Bankas akcionārs 5 Padomes sastāvs 5 Valdes sastāvs 6 Darbības stratēģija un mērķi 7 Bankas struktūra 8 Konsolidācijas

More information

Comparison of Two Industrial Quantitative Risk Analyses Using the OECD Risk Assessment Dictionary/Thesaurus

Comparison of Two Industrial Quantitative Risk Analyses Using the OECD Risk Assessment Dictionary/Thesaurus Comparison of Two Industrial Quantitative Risk Analyses Using the OECD Risk Assessment Dictionary/Thesaurus Dennis C. Hendershot Rohm and Haas Company PO Box 584 Bristol, PA 19007 EMail: nagdh@rohmhaas.com

More information

FINANCES fīnd CREDIT:

FINANCES fīnd CREDIT: ISSN 1407-2157 LATVIJAS UNIVERSITĀTES ZINĀTNISKIE RAKSTI flctfl UNIVERSITĀTI* LflTVIENSIS 627 FINfiNSES UN KREDĪTS: problēmas, koncepcijas, vadība FINANCES fīnd CREDIT: problems, conceptions, management

More information

Finansiālā līdzdalība: līdzeklis labākam sociālam dialogam un labākai korporatīvai pārvaldībai. Noslēguma ziņojums

Finansiālā līdzdalība: līdzeklis labākam sociālam dialogam un labākai korporatīvai pārvaldībai. Noslēguma ziņojums Eiropas Komisija Nodarbinātības, sociālo lietu un līdztiesīgu iespēju ģenerāldirektorāts Sociālais dialogs, sociālās tiesības, darba apstākļi, pielāgošanās izmaiņām Finansiālā līdzdalība: līdzeklis labākam

More information

14579/18 CM/mk 1 LIFE.1.C

14579/18 CM/mk 1 LIFE.1.C Council of the European Union Brussels, 29 November 2018 (OR. en) Interinstitutional File: 2018/0081(COD) 14579/18 NOTE SOC 726 EMPL 544 SAN 420 IA 388 CODEC 2081 From: Permanent Representatives Committee

More information

Questions and Answers. Fund Accounting and Support Services RFP

Questions and Answers. Fund Accounting and Support Services RFP Questions and Answers Fund Accounting and Support Services RFP Date Question OPERS Response 4/11 Page 13 of the RFP requests flexibility to provide minimum services with or without custody of the assets.

More information

PIELIKUMS NR.3 Akciju sabiedrības HansaMatrix ārkārtas akcionāru sapulces lēmumam Protokols Nr

PIELIKUMS NR.3 Akciju sabiedrības HansaMatrix ārkārtas akcionāru sapulces lēmumam Protokols Nr PIELIKUMS NR.3 Akciju sabiedrības HansaMatrix ārkārtas akcionāru sapulces 13.06.2016. lēmumam Protokols Nr. 2016-4 Akciju sabiedrība "HansaMatrix" reģistrācijas numurs: 40003454390 Joint Stock Company

More information

Master s thesis. Business development strategy of the Nasdaq OMX Riga 072RIG028. Supervisor: Anete Pajuste, Ph.D.

Master s thesis. Business development strategy of the Nasdaq OMX Riga 072RIG028. Supervisor: Anete Pajuste, Ph.D. Master s thesis Business development strategy of the Nasdaq OMX Riga Author: Jānis Praņevičs 072RIG028 Supervisor: Anete Pajuste, Ph.D. Riga, 2010 Jānis Praņevičs Business development strategy of the Nasdaq

More information

STATISTIKAS SAGATAVOÐANAS PAMATPRINCIPI BASIC PRINCIPLES FOR COMPILING STATISTICS. 1. LATVIJAS MAKSÂJUMU BILANCE 1.1. Ievads

STATISTIKAS SAGATAVOÐANAS PAMATPRINCIPI BASIC PRINCIPLES FOR COMPILING STATISTICS. 1. LATVIJAS MAKSÂJUMU BILANCE 1.1. Ievads STATISTIKAS SAGATAVOÐANAS PAMATPRINCIPI 1. LATVIJAS MAKSÂJUMU BILANCE 1.1. Ievads Maksâjumu bilance ir statistikas pârskats, kas atspoguïo Latvijas saimnieciskos darîjumus ar pârçjâm valstîm. Ðajâ pârskatâ

More information

Priekšlikums PADOMES REGULA

Priekšlikums PADOMES REGULA EIROPAS KOMISIJA Briselē, 30.11.2011 COM(2011) 812 galīgā redakcija 2011/0400 (NLE) C7-0009/11 LV Priekšlikums PADOMES REGULA par Eiropas Atomenerģijas kopienas pētniecības un mācību programmu 2014. 2018.

More information

RIGA Business model SUMMARY 1

RIGA Business model SUMMARY 1 RIGA Business model SUMMARY 1 STRUCTURE OF THE REVOLVING FUND TO BE ESTABLISHED, CONTRIBUTIONS AND MANAGEMENT 2 The structure and status of the revolving fund 2 REVOLVING FUND ECONOMICAL MODEL 3 Assumptions

More information

FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH

FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH ANNEX to Code of Conduct on REACH Defence Exemptions FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH Table of Contents DEFINITIONS... 3 1. INTRODUCTION... 4 1.1. Purpose of Framework...

More information

EIROPAS SOCIĀLĀ FONDA FINANSĒJUMS LABKLĀJĪBAS NOZARĒ LATVIJAS REĢIONOS EUROPEAN SOCIAL FUND FINANCING IN THE WELFARE SECTOR IN THE REGIONS OF LATVIA

EIROPAS SOCIĀLĀ FONDA FINANSĒJUMS LABKLĀJĪBAS NOZARĒ LATVIJAS REĢIONOS EUROPEAN SOCIAL FUND FINANCING IN THE WELFARE SECTOR IN THE REGIONS OF LATVIA Latvijas Lauksaimniecības universitāte Ekonomikas fakultāte Latvia University of Agriculture Faculty of Economics EIROPAS SAVIENĪBA IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ Mg.oec. Ilze Latviete EIROPAS SOCIĀLĀ FONDA

More information

Latvijas Banka, 2005 Pârpublicçjot obligâta avota norâde. The source is to be indicated when reproduced.

Latvijas Banka, 2005 Pârpublicçjot obligâta avota norâde. The source is to be indicated when reproduced. LATVIJAS MAKSÂJUMU BILANCE 1 2005 LATVIA'S BALANCE OF PAYMENTS 1 2005 Latvijas maksâjumu bilance veidota atbilstoði Starptautiskâ Valûtas fonda "Maksâjumu bilances rokasgrâmatas" 5. izdevuma prasîbâm.

More information

F O R G D L (GLUCONO-DELTA-LACTONE)

F O R G D L (GLUCONO-DELTA-LACTONE) T E N D E R D O C U M E N T F O R G D L (GLUCONO-DELTA-LACTONE) Cost of Tender Document-Tender Cost+18%GST)Rs.1180.00 Submission of filled in Tender Documents by 11.00A.M. on.03.10.2017 Opening of both

More information

VAS CEĻU BŪVNIEKS ATTĪSTĪBAS IESPĒJU IZPĒTE RESEARCH OF PJSC CEĻU BŪVNIEKS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES

VAS CEĻU BŪVNIEKS ATTĪSTĪBAS IESPĒJU IZPĒTE RESEARCH OF PJSC CEĻU BŪVNIEKS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES VAS CEĻU BŪVNIEKS ATTĪSTĪBAS IESPĒJU IZPĒTE RESEARCH OF PJSC CEĻU BŪVNIEKS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES Laura Laugale Latvija Abstract The subject of this paper is: Research of public joint stock company

More information

A Review of an Exposure Assessment Strategy. Applied to Dockworkers in the Petroleum Industry

A Review of an Exposure Assessment Strategy. Applied to Dockworkers in the Petroleum Industry A Review of an Exposure Assessment Strategy Applied to Dockworkers in the Petroleum Industry Ted Grigorieff Project Report submitted to the Graduate College of Engineering and Mineral Resources at West

More information

Akciju sabiedrības "SAF TEHNIKA"

Akciju sabiedrības SAF TEHNIKA Akciju sabiedrības "SAF TEHNIKA" Statūti Articles of Association Joint Stock Company SAF TEHNIKA 2014. gada 28.novembra redakcija Wording from 28 th November 2014 1. Vispārīgie jautājumi 1. General Provisions

More information

ALIANSĒ AR BANKĀM IETILPSTOŠO PENSIJU LĪDZEKĻU PĀRVALDĪTĀJU DARBĪBAS EFEKTIVITĀTES NOVĒRTĒJUMS

ALIANSĒ AR BANKĀM IETILPSTOŠO PENSIJU LĪDZEKĻU PĀRVALDĪTĀJU DARBĪBAS EFEKTIVITĀTES NOVĒRTĒJUMS Iļja Arefjevs ALIANSĒ AR BANKĀM IETILPSTOŠO PENSIJU LĪDZEKĻU PĀRVALDĪTĀJU DARBĪBAS EFEKTIVITĀTES NOVĒRTĒJUMS Promocijas darba KOPSAVILKUMS doktora zinātniskā grāda iegūšanai Vadībzinātnē Apakšnozare: Uzņēmējdarbības

More information

CITY OF ROCHESTER, NEW HAMPSHIRE INVITATION TO BID

CITY OF ROCHESTER, NEW HAMPSHIRE INVITATION TO BID CITY OF ROCHESTER, NEW HAMPSHIRE INVITATION TO BID The City of Rochester, New Hampshire, is accepting sealed bids for a Ballistic Vest. Bids must be submitted in a sealed envelope plainly marked: Sealed

More information

Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes

Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes 5191. Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories.

More information

Appendix C Title Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories. Found at:

Appendix C Title Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories. Found at: Appendix C Title 8 5191 Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories Found at: http://www.dir.ca.gov/title8/5191.html Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous

More information

Konsolidētais un Bankas gada pārskats

Konsolidētais un Bankas gada pārskats AS Reģionālā investīciju banka Konsolidētais un Bankas 2017. gada pārskats Sagatavots saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem 17.04.2018. Saturs Vadības

More information

LIETUVAS PIENA PĀRSTRĀDES UZŅĒMUMU NOVĒRTĒŠANA

LIETUVAS PIENA PĀRSTRĀDES UZŅĒMUMU NOVĒRTĒŠANA LATVIJAS UNIVERSITĀTE EKONOMIKAS UN VADĪBAS FAKULTĀTE Finanšu katedra LIETUVAS PIENA PĀRSTRĀDES UZŅĒMUMU NOVĒRTĒŠANA Valuation of Lithuanian Milk Processing Enterprises BAKALAURA DARBS Ekonomikas bakalaura

More information

FINANŠU ANALĪZES METODES UZŅĒMUMA MAKSĀTNESPĒJAS PROGNOZĒŠANAI PROMOCIJAS DARBS

FINANŠU ANALĪZES METODES UZŅĒMUMA MAKSĀTNESPĒJAS PROGNOZĒŠANAI PROMOCIJAS DARBS LATVIJAS UNIVERSITĀTE EKONOMIKAS UN VADĪBAS FAKULTĀTE GRĀMATVEDĪBAS INSTITŪTS RUTA ŠNEIDERE FINANŠU ANALĪZES METODES UZŅĒMUMA MAKSĀTNESPĒJAS PROGNOZĒŠANAI PROMOCIJAS DARBS Ekonomikas doktora (Dr.oec.)

More information

Employer Branding Index

Employer Branding Index Employer Branding Index Zane Čulkstēna Amrop - Rīga, Latvija Konsultante 2015. gada 25. marts Karš par talantu 36% darba devēju pasaulē saskaras ar talantu trūkumu un grūtībām atrast darbiniekus ar vajadzīgajām

More information

EIROPAS PARLAMENTS Budžeta kontroles komiteja DARBA DOKUMENTS

EIROPAS PARLAMENTS Budžeta kontroles komiteja DARBA DOKUMENTS EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 26.3.2015 DARBA DOKUMENTS par Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu Nr. 3/2015 (2014. finanšu gada budžeta izpildes apstiprināšana) ES garantija

More information

Finansilu Datu Apmaias Vienotais Standarts (FiDAViSta) Specifikcija

Finansilu Datu Apmaias Vienotais Standarts (FiDAViSta) Specifikcija Finansilu Datu Apmaias Vienotais Standarts (FiDAViSta) Specifikcija Versija 1.01 Apstiprints 2004.gada 22.aprl Latvijas Komercbanku asocicijas FiDAViSta komiteja Saturs SATURS...2 IEVADS...3 STANDARTA

More information

Official Journal of the European Union L 110. Legislation. Non-legislative acts. Volume April English edition.

Official Journal of the European Union L 110. Legislation. Non-legislative acts. Volume April English edition. Official Journal of the European Union L 110 English edition Legislation Volume 60 27 April 2017 Contents II Non-legislative acts INTERNATIONAL AGREEMTS Information relating to the entry into force of

More information