Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Size: px
Start display at page:

Download "Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants"

Transcription

1 Lpp.: 1/9 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators Artikula numurs: 901V 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot Pielietojuma joma SU3 Rūpnieciskie lietojumi. Atsevišķu vielu izmantošana vai to izmantošana preparātos rūpniecības uzņēmumos. Vielas/ preparāta pielietojums Krāsa 1.3 Informācija par drošības datu lapas piegādātāju Ražotājs/ piegādātājs: Baril Coatings BV Zilverenberg GL 's-hertogenbosch Tel +31 (0) info@baril.nl The Netherlands Informācijas sniedzējs: R&D department 1.4 Tālruņa numurs, kur zvanīt ārkārtas situācijās: NVIC: +31(030) Only for the purpose of informing medical personnel in cases of acute intoxications. Uitsluitend bestemd om professionele hulpverleners te informeren bij acute vergiftigingen. 2. IEDAĻA. Bīstamības apzināšana 2.1 Vielas vai maisījuma klasificēšana Klasifikācija saskaņā ar Regulu (EK) Nr. 1272/2008 GHS02 liesmas Flam. Liq. 3 H226 Uzliesmojošs šķidrums un tvaiki. GHS07 Skin Irrit. 2 H315 Kairina ādu. Eye Irrit. 2 H319 Izraisa nopietnu acu kairinājumu. Skin Sens. 1 H317 Var izraisīt alerģisku ādas reakciju. Klasifikācija atbilstoši Padomes Direktīvai 67/548/EEK vai Direktīvai 1999/45/EK Xn; Kaitīgs R20/21: Kaitīgs ieelpojot un nonākot saskarē ar ādu. Xi; Sensibilizējošas R43: Saskaroties ar ādu, var izraisīt paaugstinātu jutīgumu. R10: Uzliesmojošs. Īpašas norādes par riska faktoriem cilvēkam un apkārtējai videi: Produkts ir jāmarķē, izmantojot aprēķināšanas metodi no ES vispārējās direktīvas par preparātu kategorijām galīgajā redakcijā. Klasifikācijas sistēma: Klasifikācija atbilst spēkā esošajiem ES katalogiem, tomēr papildināta ar informāciju no speciālās literatūras, kā arī par firmām. (Turpinājums 2.lpp.)

2 Lpp.: 2/9 2.2 Etiķetes elementi Apzīmējums saskaņā ar ES direktīvām: Koda burts un produkta riska faktoru apzīmējums: (Turpinājums 1.lpp.) Xn Kaitīgs Riska faktorus noteicošie komponenti uz etiķetes: Hexamethylene-1,6-diisocyanate homopolymer Ksilols Riska-frāzes (R-phrases): 10 Uzliesmojošs. 20/21 Kaitīgs ieelpojot un nonākot saskarē ar ādu. 43 Saskaroties ar ādu, var izraisīt paaugstinātu jutīgumu. Drošības frāzes (Safety phrases): 23 Neieelpot tvaikus/aerosolu 36/37 Izmantot piemērotu aizsargapģērbu un aizsargcimdus. 51 Izmantot tikai labi vēdināmās telpās. 60 Apglabāt šo vielu (produktu) un tās iepakojumu kā bīstamos atkritumus. Noteiktu preparātu īpašs marķējums: Satur izocianātus. Sīkāk iepazīties ar ražotāja informāciju. 2.3 Citi apdraudējumi PBT un vpvb ekspertīzes rezultāti PBT: Nav pielietojams. vpvb: Nav pielietojams. 3. IEDAĻA. Sastāvs/informācija par sastāvdaļām 3.2 Ķīmiskais raksturojums: Maisījumi Apraksts: Sveķu maisījums Bīstamie komponenti: CAS: Hexamethylene-1,6-diisocyanate homopolymer Xi R43 Skin Sens. 1, H317 CAS: EINECS: Reg.nr.: CAS: EINECS: Reg.nr.: Ksilols Xn R20/21; Xi R38 R10 Flam. Liq. 3, H226; Acute Tox. 4, H312; Acute Tox. 4, H332; Skin Irrit. 2, H315 2-metoksi-1-metiletilacetāts Xi R36 R10 Flam. Liq. 3, H226; Eye Irrit. 2, H319 Papildu informācija: Šo riska frāžu jeb bīstamības pakāpes apzīmējumu formulējumu skatīt 16.nodaļā. 50-<75% 10-<15% 10-<15% 4. IEDAĻA. Pirmās palīdzības pasākumi 4.1 Pirmās palīdzības pasākumu apraksts Vispārējas norādes: Saindēšanās simptomi var parādīties tikai pēc daudzām stundām, tāpēc ir nepieciešama ārsta uzraudzība vismaz 48 stundas pēc avārijas. (Turpinājums 3.lpp.)

3 Lpp.: 3/9 (Turpinājums 2.lpp.) Pēc ieelpošanas: Pietiekošā daudzumā pievadīt svaigu gaisu un drošības labad apmeklēt ārstu. Nesamaņas gadījumā novietot un transportēt stabilā stāvoklī uz sāniem. Pēc saskares ar ādu: Nekavējoties nomazgāt ar ūdeni un ziepēm un labi noskalot. Pēc nokļūšanas acīs: Acis caur pavērtiem plakstiņiem skalot vairākas minūtes zem tekoša ūdens un konsultēties ar ārstu. Pēc norīšanas: Sūdzībām saglabājoties, konsultēties ar ārstu. 4.2 Svarīgākie simptomi un ietekme - akūta un aizkavēta Nav pieejama cita būtiska informācija. 4.3 Norāde par nepieciešamo neatliekamo medicīnisko palīdzību un īpašu aprūpi Nav pieejama cita būtiska informācija. 5. IEDAĻA. Ugunsdzēsības pasākumi 5.1 Ugunsdzēsības līdzekļi Piemērotie dzēšanas līdzekļi: CO2, smiltis, dzēšamais pulveris. Ūdeni nepielietot. Drošības apsvērumu dēļ nepiemērotie dzēšanas līdzekļi: Spēcīga ūdens strūkla 5.2 Īpaša vielas vai maisījuma izraisīta bīstamība Nav pieejama cita būtiska informācija. 5.3 Ieteikumi ugunsdzēsējiem Īpašais aizsargaprīkojums: Uzlikt gāzmasku. 6. IEDAĻA. Pasākumi nejaušas noplūdes gadījumos 6.1 Individuālās drošības pasākumi, aizsardzības līdzekļi un procedūras ārkārtas situācijām Valkāt aizsargājošo aprīkojumu. Neaizsargātās personas turēt attālumā. 6.2 Vides drošības pasākumi: Nepieļaut nokļūšanu kanalizācijā/ virszemes ūdeņos/ gruntsūdeņos. 6.3 Ierobežošanas un savākšanas paņēmieni un materiāli: Savākt ar šķidrumu sasaistošu vielu palīdzību (smiltīm, poraino grants iezi, skābju sasaistītāju, universālo sasaistītāju, zāģa skaidām). Piesārņoto materiālu aiztransportēt kā atkritumus pēc 13.punkta nosacījumiem. Rūpēties par pietiekošu ventilāciju. Neaizskalot ar ūdeni vai ūdeni saturošiem tīrīšanas līdzekļiem. 6.4 Atsauce uz citām iedaļām Informāciju par darba drošību skatīt 7.nodaļā. Informāciju par personīgo aizsargaprīkojumu skatīt 8.nodaļā. Informāciju par atkritumu likvidāciju skatīt 13.nodaļā. 7. IEDAĻA. Lietošana un glabāšana 7.1 Piesardzība drošai lietošanai Darba vietā rūpēties par labu ventilāciju/ nosūkšanu. Nav nepieciešami kādi īpaši pasākumi. Norādes aizsardzībai pret degšanu un eksploziju: Aizdegšanās avotus turēt attālumā nesmēķēt. Veikt pasākumus pret elektrostatisko uzlādēšanos. 7.2 Drošas glabāšanas apstākļi, tostarp visu veidu nesaderība Uzglabāšana: Prasības, kādām jāatbilst uzglabāšanas telpām un tvertnēm:īpašu prasību nav. Norādes par vairāku vielu kopēju uzglabāšanu: Nav nepieciešams. Citi uzglabāšanas nosacījumi: Tvertni turēt blīvi noslēgtu. 7.3 Konkrēts(-i) galalietošanas veids(-i) Nav pieejama cita būtiska informācija. 8. IEDAĻA. Iedarbības pārvaldība/individuālā aizsardzība Papildu informācija par tehnisko iekārtu izveidošanu: Nav citu datu, skat. 7.punktu. (Turpinājums 4.lpp.)

4 Lpp.: 4/9 8.1 Pārvaldības parametri Sastāvdaļas, kuru robežvērtības ir kontrolējamas attiecīgajā darba vietā: Ksilols AER () Īslaicīga vērtība: 442 mg/m³, 100 ppm Ilgstoša vērtība: 221 mg/m³, 50 ppm Ada IOE (EU) Īslaicīga vērtība: 442 mg/m³, 100 ppm Ilgstoša vērtība: 221 mg/m³, 50 ppm Skin PEL (USA) Ilgstoša vērtība: 435 mg/m³, 100 ppm REL (USA) Īslaicīga vērtība: 655 mg/m³, 150 ppm Ilgstoša vērtība: 435 mg/m³, 100 ppm T (USA) Īslaicīga vērtība: 651 mg/m³, 150 ppm Ilgstoša vērtība: 434 mg/m³, 100 ppm BEI metoksi-1-metiletilacetāts AER () Īslaicīga vērtība: 550 mg/m³, 100 ppm Ilgstoša vērtība: 275 mg/m³, 50 ppm Ada IOE (EU) Īslaicīga vērtība: 550 mg/m³, 100 ppm Ilgstoša vērtība: 275 mg/m³, 50 ppm Skin WEEL (USA) Ilgstoša vērtība: 50 ppm Sastāvdaļas ar bioloģiskām robežvērtībam: Ksilols BEI (USA) 1,5 g/g creatinine Medium: urine Time: end of shift Parameter: Methylhippuric acids Papildu informācija: Pamatā tika izmantoti sastādīšanas laikā spēkā esošie saraksti. (Turpinājums 3.lpp.) 8.2 Iedarbības pārvaldība Personīgais aizsargaprīkojums: Vispārēji aizsardzības un higiēnas pasākumi: Turēt tālāk no pārtikas produktiem, dzērieniem un dzīvnieku barības. Netīro, piesūcināto apģērbu nekavējoties novilkt. Pārtraukumos un darba beigās nomazgāt rokas. Neieelpot gāzes/ tvaikus/ aerosolus. Nepieļaut saskarsmi ar acīm un ādu. Elpošanas ceļu aizsardzība: Pie īslaicīgas vai nelielas slodzes lietot elpošanas respiratoru; pie ilgstošas vai garākas saskares izmantot gāzmasku, kas nav atkarīga no ventilācijas Roku aizsardzība: Aizsargcimdi Cimdu materiālam ir jābūt necaurlaidīgam un noturīgam pret produktu/ vielu/ preparātu. Sakarā ar testu trūkumu nav iespējams dot jebkādus ieteikumus par cimdu materiālu saskarsmi ar produktu/ preparātu/ ķimikāliju maisījumu. Cimdu materiāla izvēle, ņemot vērā cauri izspiešanās laiku, caurlaides apjomus un sabojāšanos. Cimdu materiāls Piemērotu cimdu izvēle ir atkarīga ne tikai no materiāla, bet arī no citiem kvalitātes rādītājiem, kuri dažādiem ražotājiem ir atšķirīgi. Tā kā produktu izgatavo no vairākām vielām, cimdu materiāla izturība iepriekš nav aprēķināma, tāpēc pirms lietošanas tā ir jāpārbauda. (Turpinājums 5.lpp.)

5 Lpp.: 5/9 (Turpinājums 4.lpp.) Cimdu materiāla caurlaides laiks Precīzu cauri izspiešanās laiku (permeabilitāti) var uzzināt no aizsargcimdu ražotāja, šis laiks jāievēro, lietojot cimdus. Acu aizsardzība: Blīvi noslēdzamas aizsargbrilles 9. IEDAĻA. Fizikālās un ķīmiskās īpašības 9.1 Informācija par pamata fizikālajām un ķīmiskajām īpašībām Vispārēji dati Izskats: Forma: Šķidrs Krāsa: Atbilstoši produkta apzīmējumam Smaka: Raksturīgs Smaržas slieksnis: Nav noteikts. ph vērtība: Nav noteikts. Stāvokļa maiņa Kušanas punkts/ kušanas diapazons: Vārīšanās punkts/ vārīšanās diapazons: Nav noteikts. 137 C (279 F) Degšanas punkts: 30 C (86 F) Uzliesmošanās spēja (kompakta, gāzveida): Nav pielietojams. Aizdegšanās temperatūra: 315 C (599 F) Sadalīšanās temperatūra: Nav noteikts. Pašaizdegšanās: Produkts neaizdegas pats no sevis. Sprādzienbīstamība: Produkts nav sprādzienbīstams, taču ir iespējama sprādzienbīstamu tvaiku/ gaisa maisījumu veidošanās. Eksplozijas robežas: Apakšējā: 1,1 Vol % Augšējā: 10,8 Vol % Tvaika spiediens pie 20 C (68 F): 6,7 hpa (5 mm Hg) Blīvums pie 20 C (68 F): 1,07 g/cm³ (8,929 lbs/gal) Relatīvais blīvums Nav noteikts. Tvaiku blīvums Nav noteikts. Iztvaikošanas ātrums Nav noteikts. Šķīdība/ maisīšanās spēja ar ūdeni: Nav/ mazliet samaisāms. Sadalīšanās koeficients (n-oktanols/ūdens): Nav noteikts. Viskozitāte: dinamiskā: kinemātiskā pie 20 C (68 F): Nav noteikts. 45 s (ISO 6 mm) Šķīdinātāja saturs: Organiskie šķīdinātāji: 25,0 % VOC (EC) 25,00 % Cieto daļiņu saturs: 75,0 % (Turpinājums 6.lpp.)

6 Lpp.: 6/9 9.2 Cita informācija Nav pieejama cita būtiska informācija. (Turpinājums 5.lpp.) 10. IEDAĻA. Stabilitāte un reaģētspēja 10.1 Reaģētspēja 10.2 Ķīmiskā stabilitāte Termiskā sadalīšanās/ apstākļi, no kuriem jāizvairās: Nesadalās, ja pielieto atbilstoši nosacījumiem Bīstamu reakciju iespējamība Nav zināmas bīstamas reakcijas Apstākļi, no kuriem jāvairās Nav pieejama cita būtiska informācija Nesaderīgi materiāli: Nav pieejama cita būtiska informācija Bīstami noārdīšanās produkti: Nav zināmi bīstami sadalīšanās produkti. 11. IEDAĻA. Toksikoloģiskā informācija 11.1 Informācija par toksikoloģisko ietekmi Akūtais toksiskums (īslaicīgas saindēšanas potenciāls): Svarīgāko LD/LC50- (letālo devu un koncentrācijas) klasifikācija: Ksilols orāli LD mg/kg (rat) dermāli LD mg/kg (rabbit) Primārā kairinājuma iedarbība: uz ādu: Nekairina. uz acīm: Nekairina. Jutīgums: Pēc kontakta ar ādu iespējama sensibilizācija. Papildu toksiskā informācija: Produkts saskaņā ar ES Vispārējās preparātu klasifikācijas direktīvas aprēķinu metodi galīgajā redakcijā šādus riska faktorus: Kaitīgs veselībai Kairinošs 12. IEDAĻA. Ekoloģiskā informācija 12.1 Toksicitāte Ūdeņu toksiskums: Nav pieejama cita būtiska informācija Noturība un spēja noārdīties Nav pieejama cita būtiska informācija Bioakumulācijas potenciāls Nav pieejama cita būtiska informācija Mobilitāte augsnē Nav pieejama cita būtiska informācija. Cita ekoloģijas informācija: Vispārējie norādījumi: Ūdens apdraudējuma klase 2(Pašu klasifikācija):apdraud ūdeni Nepieļaut nokļūšanu gruntsūdeņos, ūdeņos vai kanalizācijā. Apdraud dzeramo ūdeni, jau noplūstot pazemē niecīgākos daudzumos PBT un vpvb ekspertīzes rezultāti PBT: Nav pielietojams. vpvb: Nav pielietojams Citas nelabvēlīgas ietekmes Nav pieejama cita būtiska informācija. 13. IEDAĻA. Apsvērumi, kas saistīti ar apsaimniekošanu 13.1 Atkritumu apstrādes metodes Ieteikums: Nedrīkst aiztransportēt kopā ar sadzīves atkritumiem. Nepieļaut nokļūšanu kanalizācijā. (Turpinājums 7.lpp.)

7 Lpp.: 7/9 Neattīrītie iesaiņojumi: Ieteikums: Likvidēšana atbilstoši oficiāliem noteikumiem. (Turpinājums 6.lpp.) 14. IEDAĻA. Informācija par transportēšanu 14.1 UN numurs (bīstamās preces numurs) ADR, IMDG, IATA UN ANO sūtīšanas nosaukums ADR 1263 KRĀSA IMDG, IATA PAINT 14.3 Transportēšanas bīstamības klase(-es) ADR, IMDG, IATA klase 3 Uzliesmojoši šķidrumi Riska faktoru etiķete Iesaiņojuma grupa ADR, IMDG, IATA III 14.5 Vides apdraudējumi: Jūras piesārņotājs: Nē 14.6 Īpaši piesardzības pasākumi lietotājiem Uzmanību: Uzliesmojoši šķidrumi Bīstamības kods: 30 Neatliekamās medicīniskās palīdzības Nr.: F-E,S-E 14.7 Transportēšana bez taras atbilstoši MARPOL 73/78 II pielikumam un IBC kodeksam Transports/ cita informācija: Nav pielietojams. ADR Ierobežotie daudzumi (LQ) 5L Atbrivotie daudzumi (EQ) Kods: E1 Maks imālais neto daudzums vienā iek šējā iepakojumā: 30 ml Maksimālais neto daudzums vienā ārējā iepakojumā: 1000 ml Transporta kategorija 3 Tuneļa izmantošanas ierobežojuma kods: D/E IMDG Limited quantities (LQ) 5L Excepted quantities (EQ) Code: E1 Maximum net quantity per inner packaging: 30 ml Maximum net quantity per outer packaging: 1000 ml UN "Model Regulation": UN1263, KRĀSA, 3, III (Turpinājums 8.lpp.)

8 Lpp.: 8/9 (Turpinājums 7.lpp.) 15. IEDAĻA. Informācija par regulējumu 15.1 Drošības, veselības jomas un vides noteikumi/normatīvie akti, kas īpaši attiecas uz vielām un maisījumiem Apzīmējums saskaņā ar ES direktīvām: Koda burts un produkta riska faktoru apzīmējums: Xn Kaitīgs Riska faktorus noteicošie komponenti uz etiķetes: Hexamethylene-1,6-diisocyanate homopolymer Ksilols Riska-frāzes (R-phrases): 10 Uzliesmojošs. 20/21 Kaitīgs ieelpojot un nonākot saskarē ar ādu. 43 Saskaroties ar ādu, var izraisīt paaugstinātu jutīgumu. Drošības frāzes (Safety phrases): 23 Neieelpot tvaikus/aerosolu 36/37 Izmantot piemērotu aizsargapģērbu un aizsargcimdus. 51 Izmantot tikai labi vēdināmās telpās. 60 Apglabāt šo vielu (produktu) un tās iepakojumu kā bīstamos atkritumus. Noteiktu preparātu īpašs marķējums: Satur izocianātus. Sīkāk iepazīties ar ražotāja informāciju Ķīmiskās drošības novērtējums:ķīmiskās drošības novērtējums nav veikts. 16. IEDAĻA. Cita informācija Dati balstīti uz mūsu šībrīža atziņām, taču tie negarantē produkta īpašības un nevar būt par pamatu likumiskām līgumattiecībām. Nozīmīgākās frāzes H226 Uzliesmojošs šķidrums un tvaiki. H312 Kaitīgs, ja nonāk saskarē ar ādu. H315 Kairina ādu. H317 Var izraisīt alerģisku ādas reakciju. H319 Izraisa nopietnu acu kairinājumu. H332 Kaitīgs ieelpojot. R10 Uzliesmojošs. R20/21 Kaitīgs ieelpojot un nonākot saskarē ar ādu. R36 Kairina acis. R38 Kairina ādu. R43 Saskaroties ar ādu, var izraisīt paaugstinātu jutīgumu. Drošības instrukcijas izstrādātājs: Product Safety Department Kontaktpersona: Mr. Frank van Hofwegen Saīsinājumi un akronīmi: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances ELINCS: European List of Notified Chemical Substances CAS: Chemical Abstracts Service (division of the American Chemical Society) VOC: Volatile Organic Compounds (USA, EU) LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent (Turpinājums 9.lpp.)

9 Lpp.: 9/9 Flam. Liq. 3: Flammable liquids, Hazard Category 3 Acute Tox. 4: Acute toxicity, Hazard Category 4 Skin Irrit. 2: Skin corrosion/irritation, Hazard Category 2 Eye Irrit. 2: Serious eye damage/eye irritation, Hazard Category 2 Skin Sens. 1: Sensitisation - Skin, Hazard Category 1 (Turpinājums 8.lpp.)

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 1/5 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Vielas/ preparāta pielietojums Apstrādes palīgmateriāli 1.3 Informācija par drošības datu

More information

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants

Drošības datu lapa atbilstoši 1907/2006/EK, 31. pants Lpp.: 1/12 * 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1 Produkta identifikators 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietojuma veidi un tādi, ko neiesaka izmantot

More information

PL CTS SISI FassadenPutz K20 Biały

PL CTS SISI FassadenPutz K20 Biały 1. IEDAĻA: Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma identificēšana 1.1 Produkta identifikators Tirdzniecības nosaukums : 1.2 Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas veidi un tādi, ko

More information

ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006)

ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006) ZFS / PA / TAUKU NOŅEMŠANAS LĪDZEKLIS KH-7 (Drošības datu lapa saskaņā ar Regulu (EK) 1907/2006) Apstiprinājuma datums: 18-02-2016 1. IEDAĻA: VIELAS/MAISĪJUMA UN UZŅĒMĒJSABIEDRĪBAS/UZŅĒMUMA APZINĀŠANA

More information

1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana

1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana Drošības datu lapa Lapa: 1/14 1. IEDAĻA. Vielas/maisījuma un uzņēmējsabiedrības/uzņēmuma apzināšana 1.1. Produkta identifikators Lamesoft PO 65 1.2. Vielas vai maisījuma attiecīgi apzinātie lietošanas

More information

DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND

DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND DROŠĪBAS DATU LAPA INGERSOLL RAND Produkta nosaukums: Ingersoll Rand Ultra Coolant Izdrukas datums: 13.05.2015 INGERSOLL RAND aicina pilnībāizlasī un izprast (M)DDL, jo visā dokumentāir iekļauta svarīa

More information

MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts

MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts MONSANTO Europe S.A./N.V. Lapa: 1 / 10 MONSANTO Europe S.A./N.V. Drošības datu lapa Komerciāls produkts 1. PRODUKTA UN UZŅĒMUMA IDENTIFICKĀCIJA 1.1. Produkta identifikators Roundup Max 1.1.1. Ķīmiskais

More information

ņemot vērā Līgumu par Eiropas Savienības darbību un jo īpaši tā 127. panta 2. punkta pirmo un ceturto ievilkumu,

ņemot vērā Līgumu par Eiropas Savienības darbību un jo īpaši tā 127. panta 2. punkta pirmo un ceturto ievilkumu, 14.11.2017. L 295/89 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS (ES) 2017/2081 (2017. gada10. oktobris), ar ko groza Lēmumu ECB/2007/7 par TARGET2-ECB noteikumiem un nosacījumiem (ECB/2017/30) EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS

More information

Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Recommended use

Relevant identified uses of the substance or mixture and uses advised against Recommended use Safety Data Sheet Section 1: Identification Product identifier Product Name FortiCel / FortiCel Crawlspace CT 10169-2 Product Code r ra r 0 0 0 2 Product Description r a a ara r a a r r ra a a a ara r

More information

Grozījumi "Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos"

Grozījumi Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos 1. projekts 2011. gada XX. janvārī Normatīvie noteikumi Nr. XX Rīgā (prot. Nr. XX X. p.) Grozījumi "Kapitāla pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvajos noteikumos" Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu

More information

EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS

EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS 21.1.2014. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis L 16/55 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS LĒMUMS (2013. gada 29. augusts), ar kuru nosaka noteikumus un nosacījumus Eiropas Centrālās bankas kapitāla daļu pārvešanai

More information

Occupational Exposure Bands (OEBs)

Occupational Exposure Bands (OEBs) Occupational Exposure Bands (OEBs) Lauralynn Taylor McKernan, Sc.D. CIH National Institute for Occupational Safety and Health Centers for Disease Control and Prevention The findings and conclusions in

More information

Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri

Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri Eiropas Dzelzceļa aģentūra Apkopojums, kurā ietverti riska novērtējuma piemēri, kā arī dažu iespējamu CSM regulas atbalsta rīku piemēri Atsauce ERA: ERA/GUI/02-2008/SAF Versija ERA: 1.1 Datums: 06.01.2009.

More information

Safety Summary. Urea

Safety Summary. Urea Novomoskovskiy Azot 10 Svyazi St., Novomoskovsk, Tula Region, 301660, Russia Safety Summary Global Product Strategy (GPS) according to the recommendations of International Council of Chemical Associations

More information

VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI

VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI VIP SERVICES TERMS AND CONDITIONS / VIP PAKALPOJUMU NOTEIKUMI UN NOSACĪJUMI TeleTrade - DJ International Consulting Ltd July 2016 / 2016. gada jūlijs 2011-2016 TeleTrade-DJ International Consulting Ltd.

More information

Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form

Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form Marine Protection Rules Part 150: Carriage of Cargoes Harmful Substances Carried in Packaged Form ISBN 978-0-947527-33-4 Published by Maritime New Zealand, PO Box 25620, Wellington 6146, New Zealand Maritime

More information

FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH

FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH ANNEX to Code of Conduct on REACH Defence Exemptions FRAMEWORK FOR APPLYING FOR A DEFENCE EXEMPTION FROM A REQUIREMENT OF REACH Table of Contents DEFINITIONS... 3 1. INTRODUCTION... 4 1.1. Purpose of Framework...

More information

SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi SIA.KRONOSPAN Riga. Procurement regulations Termini Terms 2. Piemērošana 2. Application

SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi SIA.KRONOSPAN Riga. Procurement regulations Termini Terms 2. Piemērošana 2. Application SIA KRONOSPAN Riga Iepirkuma noteikumi (apstiprināti ar SIA Bolderaja Ltd valdes 20.12.2010. rīkojumu Nr. 162./ 10.10.2013 Valdes rīkojums Nr. 220 par SIA Bolderaja Ltd nosaukuma maiņu uz SIA KRONOSPAN

More information

ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents

ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents ANNUAL REPORT 2010 On Investigation of Railway Accidents Riga 2011 Pārskata kopsavilkums Latvijas Republikā smagas dzelzceļa avārijas un nopietnus negadījumus izmeklē Transporta nelaimes gadījumu un incidentu

More information

Bilateral screening: Chapter 27 PRESENTATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Bilateral screening: Chapter 27 PRESENTATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA REPUBLIC OF SERBIA Negotiating Group for the Chapter 27, Environment and Climate Change Bilateral screening: Chapter 27 PRESENTATION OF THE REPUBLIC OF SERBIA Directive (EC) No 2004/42 on the limitation

More information

Safety Data Sheet (SDS)

Safety Data Sheet (SDS) Complies with EC no. 1907/2006 Date of Issue: 01/26/1996 Date of Revision: 05/01/2018 Section 1: Chemical Product and Company Identification Cat# : 9503, 9516 Part Name: Proguard Professional Hand Cream

More information

(N) Vispārīgie noteikumi par starptautisko MasterCard Platinum kredītkarti

(N) Vispārīgie noteikumi par starptautisko MasterCard Platinum kredītkarti Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuri ir noslēgti ar Nordea Bank AB Latvijas filiāli līdz 2017.gada 1.oktobrim vai kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds konts,

More information

14579/18 CM/mk 1 LIFE.1.C

14579/18 CM/mk 1 LIFE.1.C Council of the European Union Brussels, 29 November 2018 (OR. en) Interinstitutional File: 2018/0081(COD) 14579/18 NOTE SOC 726 EMPL 544 SAN 420 IA 388 CODEC 2081 From: Permanent Representatives Committee

More information

ņemot vērā Eiropas Centrālo banku sistēmas un Eiropas Centrālās bankas Statūtus un jo īpaši to 3.1. pantu, 22. pantu un panta pirmo ievilkumu,

ņemot vērā Eiropas Centrālo banku sistēmas un Eiropas Centrālās bankas Statūtus un jo īpaši to 3.1. pantu, 22. pantu un panta pirmo ievilkumu, 16.11.2017. L 299/11 EIROPAS CENTRĀLĀS BANKAS REGULA (ES) 2017/2094 (2017. gada 3. novembris), ar ko groza Regulu (ES) Nr. 795/2014 par sistēmiski nozīmīgu maksājumu sistēmu pārraudzību (ECB/2017/32) EIROPAS

More information

Canada / Latvia Agreement

Canada / Latvia Agreement Canada / Latvia Agreement Applying for a Latvian Old Age Pension Here is some important information you need to consider when completing your application. Please ensure you sign the application. If you

More information

Belden 10GXS Category 6A CMP Cable, Mohawk GigaLAN 10 Small Diameter Category 6A CMP Cable

Belden 10GXS Category 6A CMP Cable, Mohawk GigaLAN 10 Small Diameter Category 6A CMP Cable Name Belden 10GXS Category 6A CMP Cable, Mohawk GigaLAN 10 Small Diameter Category 6A CMP Cable Product ID 10GXS13 and 10GXS33 Classification 27 10 00.00 Communications: Structured Cabling Website www.belden.com

More information

VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU

VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU January 2016 VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI TIRGOTĀJA LĪGUMAM PAR NORĒĶINU KARŠU PIEŅEMŠANU GENERAL TERMS AND CONDITIONS FOR MERCHANT AGREEMENT ON ACCEPTANCE OF PAYMENT CARDS Kortaccept Nordic AB Latvijas filiāle,

More information

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 10.9.2014 DARBA DOKUMENTS par Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu Nr. 2/2014 (2013. finanšu gada budžeta izpildes apstiprināšana) Vai preferenciālie

More information

Satura rādītājs. Uzstādīšana... 9 Pirms uzstādīšanas... 9 Prasības... 9 Celšana Pacelšana Pievienošana sistēmai... 11

Satura rādītājs. Uzstādīšana... 9 Pirms uzstādīšanas... 9 Prasības... 9 Celšana Pacelšana Pievienošana sistēmai... 11 Satura rādītājs Latviešu Satura rādītājs Apraksts... 5 Galvenās sastāvdaļas... 5 Izvēles sastāvdaļas... 6 Tehnisko datu plāksne... 7 Funkcijas... 8 Plāksnes novietojuma identifikācija... 8 Uzstādīšana...

More information

Companies with products registered for the Offshore Chemicals Regulations 2002 at CEFAS

Companies with products registered for the Offshore Chemicals Regulations 2002 at CEFAS chemicals Energy Development CEFAS Unit (EDU) Fisheries Laboratory association Offshore Environment and Remembrance Avenue Decommissioning Unit (OED) Burnham-on-Crouch EOSCA Bay 2113 Essex 501 North Deeside

More information

tā turpmāka uzturēšana minētajam mērķim pēc Bankas ieskatiem vairs nav nepieciešama.

tā turpmāka uzturēšana minētajam mērķim pēc Bankas ieskatiem vairs nav nepieciešama. AS DNB BANKA KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI APSTIPRINĀTI 21.04.2015. redakcija, ar AS DNB banka valdes 21.04.2015. lēmumu Spēkā ar 26.06.2015. 1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI 1.1. Šajos

More information

ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System

ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System Contents ENGLISH: Terms and Conditions of the provision of services by Espago System... 1 LATVIEŠU: Espago sistēmas pakalpojumu sniegšanas noteikumi... 7 EESTI: Espago Systemi teenuste osutamise tingimused...

More information

Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums gada 25. augustā.

Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums gada 25. augustā. Elektroniskās klīringa sistēmas SEPA atbilstības pašnovērtējums 1 2015. gada 25. augustā. Lai sasniegtu vēlamo caurredzamību, Eirosistēma/ECB (ECB) sagaida, ka galvenie infrastruktūru nodrošinātāji, kuru

More information

KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI

KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI AS DNB banka KONTU APKALPOŠANAS UN KARŠU LIETOŠANAS NOTEIKUMI APSTIPRINĀTI 15.12.2014. redakcija, ar AS DNB banka valdes 15.12.2014. lēmumu Spēkā ar 23.02.2015. 1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI 1.1. Šajos

More information

Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA. attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju. (iesniegusi Komisija)

Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA. attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju. (iesniegusi Komisija) EIROPAS KOPIENU KOMISIJA Briselē, 26.7.2005 COM(2005) 343 galīgā redakcija 2005/0138 (COD) Priekšlikums EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULA attiecībā uz naudas pārvedumiem pievienoto informāciju par maksātāju

More information

Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes

Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous Substances Article 109. Hazardous Substances and Processes 5191. Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories.

More information

Appendix C Title Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories. Found at:

Appendix C Title Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories. Found at: Appendix C Title 8 5191 Occupational Exposure to Hazardous Chemicals in Laboratories Found at: http://www.dir.ca.gov/title8/5191.html Subchapter 7. General Industry Safety Orders Group 16. Control of Hazardous

More information

(D) Luminor Bank AS Karšu pieņemšanas noteikumi

(D) Luminor Bank AS Karšu pieņemšanas noteikumi Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds konts, kura numurā ir burti RIKO (LVxxRIKOxxxxxxxxxxxxx), vai kuri paredz norēķiniem

More information

Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai

Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai Requirements for the Development of Latvian Agricultural Risk Management System Prasības Latvijas lauksaimniecības riska vadības sistēmas attīstībai Irina Arhipova, Daiga Dumpe, Aleksejs Zacepins, Sergejs

More information

Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014

Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014 Financial Statements of the Financial and Capital Market Commission for 2014 Table of Contents Management Report 3 Budget Performance 5 Balance Sheet 6 Statement of Income and Expenses 7 Cash Flow Statement

More information

Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS)

Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS) July 2017 A Guide to the Legislation Workplace Hazardous Materials Information System (WHMIS) Disclaimer: This resource has been prepared to help the workplace parties understand some of their obligations

More information

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV

DARBA DOKUMENTS. LV Vienoti daudzveidībā LV EIROPAS PARLAMENTS 2014-2019 Budžeta kontroles komiteja 8.9.2014 DARBA DOKUMENTS par Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu Nr. 18/2013 (2013. gada budžeta izpildes apstiprināšana). Dalībvalstu lauksaimniecības

More information

LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI. Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA. Management

LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI. Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA. Management LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI Vadības zinātne SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA Management SCIENTIFIC PAPERS UNIVERSITY OF LATVIA Management LATVIJAS UNIVERSITÂTE LATVIJAS UNIVERSITĀTES RAKSTI Vadības

More information

GENERAL TERMS AND CONDITIONS ON OPENING AND SERVICING SECURITIES ACCOUNTS VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI PAR VĒRTSPAPĪRU KONTU ATVĒRŠANU UN APKALPOŠANU

GENERAL TERMS AND CONDITIONS ON OPENING AND SERVICING SECURITIES ACCOUNTS VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI PAR VĒRTSPAPĪRU KONTU ATVĒRŠANU UN APKALPOŠANU (N) Piezīme: Šie noteikumi ir piemērojami pakalpojumu līgumiem, kuri ir noslēgti ar Nordea Bank AB Latvijas filiāli līdz 2017.gada 1.oktobrim vai kuru ietvaros tiek atvērts, pārvaldīts vai apkalpots tāds

More information

ECHA s Annual Stakeholder Survey Overview of results

ECHA s Annual Stakeholder Survey Overview of results ECHA s Annual Stakeholder Survey 2012 Overview of results 2 ECHA s Annual Stakeholder Survey 2012 3 DISCLAIMER The report includes survey results presented in a way where respondents personal information

More information

ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON

ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON ANSWERS TO THE QUESTIONS ASKED BY THE INTERESTED SUPPLIERS, PROVIDED BY THE PROCUREMENT COMMISSION ON 19.03.2019 Question 1: Referring to point 1.14.8, please confirm that, considering that our jv is made

More information

Katalogs 12. Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi. Kabeļu trepes Kabeļu kanāli. Kabeļu renes Gaismekļu sliedes

Katalogs 12. Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi. Kabeļu trepes Kabeļu kanāli. Kabeļu renes Gaismekļu sliedes Katalogs 12 KABEĻUS NESOŠĀS SISTĒMAS Kabeļu trepes Kabeļu kanāli Gaismekļu renes Kontaktligzdu statīvi Kabeļu renes Gaismekļu sliedes OSTAS UN TERMINĀLI Plašs pielietojums «MEKA» kabeļus nesošās sistēmas

More information

United Refrigeration Incorporated Written Hazard Communication Program

United Refrigeration Incorporated Written Hazard Communication Program United Refrigeration Incorporated Written Hazard Communication Program INTRODUCTION AND GENERAL STATEMENT 1.01 Almost every workplace contains some substances which could pose potential health problems

More information

Canadian GHS Update. Consumer Product Safety Directorate Healthy Environments and Consumer Safety Branch Health Canada Amira Sultan and Kim Godard

Canadian GHS Update. Consumer Product Safety Directorate Healthy Environments and Consumer Safety Branch Health Canada Amira Sultan and Kim Godard Canadian GHS Update Consumer Product Safety Directorate Healthy Environments and Consumer Safety Branch Health Canada Amira Sultan and Kim Godard Presentation to the Society for Chemical Hazard Communication,

More information

GHS in South America

GHS in South America GHS in South America Society for Chemical Hazard Communication April 24, 2018 Michael S. Wenk, M.S., MBA The Acta Group Washington, D.C. www.actagroup.com Overview Governmental structure in Central and

More information

Tales From the Front

Tales From the Front Tales From the Front A Panel Presentation: Implementing HCS 2012 from the Perspective of Small Lubricant Manufacturers Society of Chemical Hazard Communication Spring Meeting Tuesday, April 19, 2016 Ann

More information

Guide to the Occupational Health and Safety Regulations 2017

Guide to the Occupational Health and Safety Regulations 2017 Guide to the Occupational Health and Safety Regulations 2017 June 2017 Contents 1 Foreword 2 Introduction 3 How to use this guide 3 Finding the regulations that apply to you A quick reference table 4 A

More information

The PWCS Hazard Communication Program shall include provisions for the following:

The PWCS Hazard Communication Program shall include provisions for the following: Hazard Communication Program In accordance with the Occupational Safety and Health Administration (OSHA), Hazard Communication Standard, 29 CFR 1910.1200, Subpart Z, Prince William County Public Schools

More information

Akciju sabiedrības "SAF TEHNIKA"

Akciju sabiedrības SAF TEHNIKA Akciju sabiedrības "SAF TEHNIKA" Statūti Articles of Association Joint Stock Company SAF TEHNIKA 2014. gada 28.novembra redakcija Wording from 28 th November 2014 1. Vispārīgie jautājumi 1. General Provisions

More information

EU s REACH REGULATION

EU s REACH REGULATION John D. Mikan, CIH - President, Experien Health Sciences Inc. EU s REACH REGULATION And Its Impact on Supply Chain Management ISM Chemical Group Winter Conference San Luis Resort - Galveston, TX February

More information

DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI

DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI DNELs: The Good, The Bad & The Ugly SUSAN D. RIPPLE, CIH SR. MANAGER, INDUSTRIAL HYGIENE THE DOW CHEMICAL COMPANY MIDLAND, MI Product Stewardship and OELs 2 One form of Product Stewardship is providing

More information

1. Sabiedrības firma 1. Company name. 2. Komercdarbības veidi 2. Commercial activities

1. Sabiedrības firma 1. Company name. 2. Komercdarbības veidi 2. Commercial activities RB Rail AS STATŪTI RB Rail AS STATUTES 1. Sabiedrības firma 1. Company name 1.1. Sabiedrības firma ir RB Rail AS (turpmāk Sabiedrība ). 1.1. The registered name of the company, hereinafter Company, shall

More information

Features offered by BU for the Network for inbound parcels - November 2017

Features offered by BU for the Network for inbound parcels - November 2017 Features offered by BU for the Network for inbound parcels - November 2017 Austria Belarus Belgium Bosnia Herzegovina Bulgaria Croatia Czech Republic Denmark Estonia Cash On Delivery, from BeLux, DE, NL

More information

Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi. Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix

Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi. Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix Travel Guard Ceļojumu apdrošināšana Noteikumi un nosacījumi Travel Guard ceļojuma apdrošināšana Travix 102-6676 Travel Guard Apdrošināšanas noteikumi un nosacījumi Produkta apraksts* TRAVEL GUARD CEĻOJUMU

More information

REACH-asetuksen toimeenpano. Jukka Malm Jukka Malm Director of Assessment ECHA Helsinki, Finland

REACH-asetuksen toimeenpano. Jukka Malm Jukka Malm Director of Assessment ECHA Helsinki, Finland REACH-asetuksen toimeenpano Tilannekatsaus TUKES:n vuosipäivä 4/11/2009 Jukka Malm Jukka Malm Director of Assessment ECHA Helsinki, Finland Main elements in REACH Data sharing Registration R i t ti Industry

More information

Joint Stock Company "GROBIŅA" (Unified registration number )

Joint Stock Company GROBIŅA (Unified registration number ) Joint Stock Company "GROBIŅA" () Unaudited Financial Statements for 9 Months Period ended 30 September Dubeņi, Grobiņa district Contents Pages General Information 3 Management Report 4 Statement of Management's

More information

DECISION OF THE BOARD OF APPEAL OF THE EUROPEAN CHEMICALS AGENCY. 19 October 2016

DECISION OF THE BOARD OF APPEAL OF THE EUROPEAN CHEMICALS AGENCY. 19 October 2016 A-004-2015 1 (27) DECISION OF THE BOARD OF APPEAL OF THE EUROPEAN CHEMICALS AGENCY 19 October 2016 (Compliance check Read-across Right to be heard Animal welfare Proportionality Legitimate expectations)

More information

EU OCCURRENCE REPORTING IN DIFFERENT TRANSPORT MODES

EU OCCURRENCE REPORTING IN DIFFERENT TRANSPORT MODES EU OCCURRENCE REPORTING IN DIFFERENT TRANSPORT MODES 2 nd workshop on Risk Evaluation and Assessment in the context of rail, road and inland waterways Transport of Dangerous Goods Valenciennes, 29 October

More information

COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES. Proposal for a DECISION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL

COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES. Proposal for a DECISION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES Brussels, 16.10.2007 COM(2007) 611 final 2007/0212 (COD) C6-0347/07 Proposal for a DECISION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL amending Council Directives

More information

DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS

DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS Filed with the secretary of state on These rules take effect immediately

More information

Chapter HAZARDOUS MATERIALS*

Chapter HAZARDOUS MATERIALS* Chapter 16.110 HAZARDOUS MATERIALS* *Cross references: Hazardous materials commission, 4.50.080; fines, 14.60.030; environmental protection,tit. 15; gasoline service station regulations, 21.45.280; streets

More information

MANUAL OF PROCEDURE FOR THE PENCIL CERTIFICATION PROGRAM

MANUAL OF PROCEDURE FOR THE PENCIL CERTIFICATION PROGRAM MANUAL OF PROCEDURE FOR THE PENCIL CERTIFICATION PROGRAM I. PURPOSES: The purpose of the Pencil Certification Mark ("PMA" Mark) shall be, by all appropriate means, to encourage the acceptance and maintenance

More information

LATVIJAS BANKAS PADOME gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1 Rīgā

LATVIJAS BANKAS PADOME gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1 Rīgā LATVIJAS BANKAS PADOME K. VALDEMĀRA IELA 2A RĪGA LV-1050 LATVIJA TĀLRUNIS +371 67022300 FAKSS +371 67022420 E-PASTS INFO@BANK.LV WWW.BANK.LV 2017. gada 27. oktobrī Kārtība (iekšējie noteikumi) Nr. 261/1

More information

No. S 202 WORKPLACE SAFETY AND HEALTH ACT (CHAPTER 354A) WORKPLACE SAFETY AND HEALTH (MAJOR HAZARD INSTALLATIONS) REGULATIONS 2017

No. S 202 WORKPLACE SAFETY AND HEALTH ACT (CHAPTER 354A) WORKPLACE SAFETY AND HEALTH (MAJOR HAZARD INSTALLATIONS) REGULATIONS 2017 1 First published in the Government Gazette, Electronic Edition, on 2 May 2017 at 5 pm. No. S 202 WORKPLACE SAFETY AND HEALTH ACT (CHAPTER 354A) WORKPLACE SAFETY AND HEALTH (MAJOR HAZARD INSTALLATIONS)

More information

CODES FOR PHARMACY ONLINE CLAIMS PROCESSING

CODES FOR PHARMACY ONLINE CLAIMS PROCESSING S FOR PHARMACY ONLINE CLAIMS PROCESSING The following is a list of error and warning codes that may appear when processing claims on the online system. The error codes are bolded. CODE AA AB AI AR CB CD

More information

Segregation. (4) Segregation is not required:

Segregation. (4) Segregation is not required: 176.83 Segregation. (a) General. (1) The requirements of this section apply to all cargo s on or under of all types of vessels, and to all cargo transport units. (2) Segregation is obtained by maintaining

More information

DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY AND CONSTRUCTION SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS

DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY AND CONSTRUCTION SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS DEPARTMENT OF LICENSING AND REGULATORY AFFAIRS DIRECTOR'S OFFICE GENERAL INDUSTRY AND CONSTRUCTION SAFETY AND OCCUPATIONAL HEALTH STANDARD STANDARDS Filed with the secretary of state on These rules take

More information

EIROPAS PARLAMENTS. Ekonomikas un monetāro lietu komiteja PE v01-00

EIROPAS PARLAMENTS. Ekonomikas un monetāro lietu komiteja PE v01-00 EIROPAS PARLAMENTS 2004 ««««««««««««2009 Ekonomikas un monetāro lietu komiteja 24.1.2005 PE 353.457v01-00 GROZĪJUMI 20. 100. Atzinuma projekts (PE 350.211v01-00) Joseph Muscat Eiropas Parlamenta un Padomes

More information

Control of Substances. Hazardous to Health (COSHH) Policy

Control of Substances. Hazardous to Health (COSHH) Policy Control of Substances Hazardous to Health (COSHH) Policy Policy Title: Executive Summary: Control of Substances Hazardous to Health (COSHH) Policy East Cheshire NHS Trust (ECT) is committed to the health,

More information

Canadian GHS Implementation Update

Canadian GHS Implementation Update Canadian GHS Implementation Update Consumer Product Safety Directorate Healthy Environments and Consumer Safety Branch Health Canada Rosslynn Miller-Lee Presentation to the Society for Chemical Hazard

More information

Torsten Helk THE IMPACT OF INCO TERMS ON DANGEROUS GOODS SHIPMENTS. BDP International, Inc. BDP International, Inc.

Torsten Helk THE IMPACT OF INCO TERMS ON DANGEROUS GOODS SHIPMENTS. BDP International, Inc. BDP International, Inc. Torsten Helk BDP International, Inc. THE IMPACT OF INCO TERMS ON DANGEROUS GOODS SHIPMENTS Copyright 2017 BDP International, Inc. What are INCO Terms, and how could they even have an impact on shipments

More information

Contractors: Complying with OSHA s New Hazard Communications Standard. Allen Abrahamsen, Diana Eichfeld and Frank Westfall

Contractors: Complying with OSHA s New Hazard Communications Standard. Allen Abrahamsen, Diana Eichfeld and Frank Westfall Contractors: Complying with OSHA s New Hazard Communications Standard Allen Abrahamsen, Diana Eichfeld and Frank Westfall 1 All construction companies work involves a wide variety of products and chemicals

More information

The Base Prospectus has been published on the Issuer s website 1. Issuer: Latvenergo AS. 2. Series Number: 1. 3.

The Base Prospectus has been published on the Issuer s website   1. Issuer: Latvenergo AS. 2. Series Number: 1. 3. Final Terms dated 1 June 2015 (as updated on 4 June 2015) Latvenergo AS Issue of EUR 75,000,000 Notes due 2022 under the Second programme for the issuance of Notes in the amount of EUR 100,000,000 Terms

More information

Having regard to the Candidate List of Substances of Very High Concern for authorisation, as amended by Decision ED/69/2013 2,

Having regard to the Candidate List of Substances of Very High Concern for authorisation, as amended by Decision ED/69/2013 2, 1(9) Recommendation of the European Chemicals Agency of 1 July 2015 for the inclusion of substances in Annex XIV to REACH (List of Substances subject to Authorisation) The European Chemicals Agency, Having

More information

Re: Generic Land-use Planning Advice for Gouldings Fertilisers at Stokestown, New Ross, Co. Wexford

Re: Generic Land-use Planning Advice for Gouldings Fertilisers at Stokestown, New Ross, Co. Wexford Planning Department, Wexford County Council, County Hall, Spawell Road, Wexford Our Ref: Letter ID 46942 19 th April 2012 A Chara, Re: Generic Land-use Planning Advice for Gouldings Fertilisers at Stokestown,

More information

Chemicals management of Nickel (Risk Assessment-OECD outcome- Risk Reduction Strategy-GHS) A status report

Chemicals management of Nickel (Risk Assessment-OECD outcome- Risk Reduction Strategy-GHS) A status report Chemicals management of Nickel (Risk Assessment-OECD outcome- Risk Reduction Strategy-GHS) A status report Steve Barnett (President NI) Hugo Waeterschoot (Secretary General ENIA) Content An overview perspective

More information

PROCEDURE: APPROVAL FOR RISK ASSESSMENT (RA) STUDIES

PROCEDURE: APPROVAL FOR RISK ASSESSMENT (RA) STUDIES 1. PURPOSE: PROCEDURE: APPROVAL FOR RISK ASSESSMENT (RA) STUDIES The development of projects under the jurisdiction of Trakhees-EHS, that possess a significant risk of Environment, Health & Safety and

More information

Risk criteria in EU. V.M. Trbojevic Risk Support Limited, London, U.K.

Risk criteria in EU. V.M. Trbojevic Risk Support Limited, London, U.K. Risk criteria in EU V.M. Trbojevic Risk Support Limited, London, U.K. ABSTRACT: This paper focuses on risk criteria used in the EU for population living in vicinity of hazardous facilities. The criteria

More information

APPLICATION FOR AUTHORISATION OF AN EXPLOSIVE OR UNAUTHORISED EXPLOSIVE APPROVAL

APPLICATION FOR AUTHORISATION OF AN EXPLOSIVE OR UNAUTHORISED EXPLOSIVE APPROVAL DAGEROUS GOODS ACT 1985 DAGEROUS GOODS (EXPLOSIVES) REGULATIOS 2011 WORKSAFE VICTORIA August 2011 APPLICATIO FOR AUTHORISATIO OF A EXPLOSIVE OR UAUTHORISED EXPLOSIVE APPROVAL Office use only checklist

More information

REACH Consortium for Calcium Sulphate Procedure to join the consortium or to obtain a LOA 01 February 2017

REACH Consortium for Calcium Sulphate Procedure to join the consortium or to obtain a LOA 01 February 2017 REACH Consortium for Calcium Sulphate Procedure to join the consortium or to obtain a LOA 01 February Chemical name Calcium Sulphate Substance Covered by the Consortium EINECS CAS Formula Typical content

More information

2006/971/EK, 2006/972/EK, 2006/973/EK, 2006/974/EK

2006/971/EK, 2006/972/EK, 2006/973/EK, 2006/974/EK 20.12.2013. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis L 347/965 LĒMUMI PADOMES LĒMUMS (2013. gada 3. decembris), ar ko izveido īpašo programmu, ar kuru īsteno Pētniecības un inovācijas pamatprogrammu "Apvārsnis

More information

COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES. Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL

COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES. Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES Brussels, 17.10.2007 COM(2007) 613 final 2007/0213 (COD) C6-0349/07 Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL amending Regulation (EC)

More information

Ordinance on Protection against Major Accidents

Ordinance on Protection against Major Accidents English is not an official language of the Swiss Confederation. This translation is provided for information purposes only and has no legal force. Ordinance on Protection against Major Accidents (Major

More information

Croatian Experiences with Evaluation of PPPs According to the Regulation (EC) No. 1107/2009

Croatian Experiences with Evaluation of PPPs According to the Regulation (EC) No. 1107/2009 Croatian Experiences with Evaluation of PPPs According to the Regulation (EC) No. 1107/2009 Zdravka Sever*, Tina Fazinić*, Ana Mrnjavčić Vojvoda*, Rajka Turk** *Croatian Centre for Agriculture, Food and

More information

NACIONĀLO CENTRĀLO BANKU INTEGRĀCIJA EIROPAS CENTRĀLO BANKU SISTĒMĀ

NACIONĀLO CENTRĀLO BANKU INTEGRĀCIJA EIROPAS CENTRĀLO BANKU SISTĒMĀ LATVIJAS UNIVERSITĀTE EKONOMIKAS UN VADĪBAS FAKULTĀTE Vita Pilsuma NACIONĀLO CENTRĀLO BANKU INTEGRĀCIJA EIROPAS CENTRĀLO BANKU SISTĒMĀ Promocijas darbs ekonomikas doktora (Dr.oec.) zinātniskā grāda iegūšanai

More information

The Carriage of Dangerous Goods by Sea

The Carriage of Dangerous Goods by Sea Hamburg Studies on Maritime Affairs 12 The Carriage of Dangerous Goods by Sea Bearbeitet von Meltem Deniz Güner-Özbek 1. Auflage 2007. Taschenbuch. xxvi, 352 S. Paperback ISBN 978 3 540 75836 5 Format

More information

PART XIII. WORKER AND COMMUNITY RIGHT-TO-KNOW ACT

PART XIII. WORKER AND COMMUNITY RIGHT-TO-KNOW ACT PART XIII. WORKER AND COMMUNITY RIGHT-TO-KNOW ACT Chap. Sec. 301. JURISDICTION, DEFINITIONS, EXEMPTIONS AND ADMINISTRATIVE MATTERS... 301.1 303. PREPARATION OF HAZARDOUS SUBSTANCE AND ENVIRONMENTAL HAZARD

More information

October 2, 2012 PARTIES INTERESTED IN DETERMINATION OF VOLATILE ORGANIC COMPOUND (VOC) EMISSIONS OF INSULATION

October 2, 2012 PARTIES INTERESTED IN DETERMINATION OF VOLATILE ORGANIC COMPOUND (VOC) EMISSIONS OF INSULATION October 2, 2012 TO: PARTIES INTERESTED IN DETERMINATION OF VOLATILE ORGANIC COMPOUND (VOC) EMISSIONS OF INSULATION SUBJECT: Environmental Criteria for Determination of Volatile Organic Compound (VOC) Emissions

More information

EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA

EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA 22.11.2011. Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis C 342/1 I (Rezolūcijas, ieteikumi un atzinumi) IETEIKUMI EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJA EIROPAS SISTĒMISKO RISKU KOLĒĢIJAS IETEIKUMS (2011. gada 21.

More information

Review of South Australia s Dangerous Substances and Explosives laws. Consultation Draft Discussion Paper

Review of South Australia s Dangerous Substances and Explosives laws. Consultation Draft Discussion Paper Review of South Australia s Dangerous Substances and Explosives laws Consultation Draft Discussion Paper October 2016 Review of South Australia s Dangerous Substances and Explosives laws Consultation Draft

More information

This information reflects the position at the time of publication and you are advised to check the HSE website regularly for any updates.

This information reflects the position at the time of publication and you are advised to check the HSE website regularly for any updates. Your company is You want to You need to By when 1. UK based manufacturer - manufacturing substance/mixture after exit day English but other languages are also permitted check for (MCL) in the UK list and

More information

TRADITIONAL AND INDEX TRACKING METHODS FOR PORTFOLIO CONSTRUCTION BY MEANS OF NEURAL NETWORKS

TRADITIONAL AND INDEX TRACKING METHODS FOR PORTFOLIO CONSTRUCTION BY MEANS OF NEURAL NETWORKS TRADITIOAL AD IDEX TRACKIG METHODS FOR PORTFOLIO COSTRUCTIO BY MEAS OF EURAL ETWORKS A. Zorin and A. Borisov Keywords: neural networks, portfolio management, back-propagation, time series analysis 1. Introduction

More information

Instructions to Suppliers concerning the placing on the market and use of hazardous substances

Instructions to Suppliers concerning the placing on the market and use of hazardous substances Instruction to suppliers concerning the placing on the market and use of dangerous ENG-STD-003 F To be used as is Restricted Approved By : Gwenaelle GRANVORKA / 21/02/17 This document is the property of

More information

TEXAS A&M UNIVERSITY HAZARD COMMUNICATION PROGRAM. For Texas A&M University Employees Subject to the Texas Hazard Communication Act

TEXAS A&M UNIVERSITY HAZARD COMMUNICATION PROGRAM. For Texas A&M University Employees Subject to the Texas Hazard Communication Act TEXAS A&M UNIVERSITY HAZARD COMMUNICATION PROGRAM For Texas A&M University Employees Subject to the Texas Hazard Communication Act Revised November 2016 I. GENERAL INFORMATION: 2 II. EXEMPTIONS 4 III.

More information

Toxicology Assessment Report For Acute Dermal Irritation

Toxicology Assessment Report For Acute Dermal Irritation Toxicology Assessment Report For Acute Dermal Irritation O=CCCC butanal UL 1 of 5 UL and the UL logo are trademarks of UL LLC REACHAcross 3.1.4 estimates a 9% probability of Acute Dermal Irritation hazard

More information